www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Argentina

Martin Prokop desátý na Rally Argentina

9. května 2013 • 09:00

Seriál MS v rally pokračoval o uplynulém víkendu dalším zámořským podnikem v podobě Rally Argentina. Stejně jako v předcházejících čtyřech letošních závodech nechyběla na startu ani v cíli posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Argentina 2013

Ta vstupovala do posledního soutěžního dne z osmého místa celkové klasifikace. Potlučený a provizorně opravený Ford Fiesta RS WRC připomínal čtvrteční karambol, při kterém došlo k přetočení vozu přes střechu, nicméně se šťastným koncem v podobě možnosti pokračování v kritické rychlostní zkoušce a následně i v celé soutěži.

Ve třetí etapě rally čekalo na závodníky ještě 78 ostrých kilometrů rozdělených do čtyř rychlostních zkoušek se značně rozbitým šotolinovým povrchem v legendárním pohoří El Condor. Na cílovou rampu v sobotu odpoledne však česká posádka vyjela jako desátá v celkovém pořadí a z Argentiny si tak Prokop odváží jeden bod do celkové klasifikace jezdců a rovněž jeden do hodnocení týmů.

„Věděl jsem, že nás budou ze zadu stahovat Mikkelsen a Sordo a udržet osmou pozici tak nebude jednoduché. Neházel jsem rozhodně flintu do žita a snažili se jet v rámci možností na maximum, ale prostě to nebylo ono, nestačilo to a tak nás oba v poledne na předposlední zkoušce předstihli. De-facto celou rally jsme hledali správné nastavení auta a já svou jistotu za volantem, která by se odrazila ve výsledcích. Jednou jsem byl na brzdách brzy, jindy později. Desáté místo tedy je asi to, co jsem si tu za svůj výkon zasloužil,“ popisuje své dojmy

Martin Prokop a manažer Quirin Müller dodává:

„Doufali jsme, že přechod na nové pneumatiky nás nakopne ihned kupředu, ale bez možnosti testu před Argentinou jsme začínali tak trochu od znova s nastavováním auta a Martin s jízdním stylem. Jeden bod z Argentiny je pro nás prostě málo. Z výšin loňského čtvrtého místa jsme si teď trochu natloukli nos, stejně jako naše Fiesta. Teď musíme spravit auto i naše sebevědomí, soustředit se na další šotolinový závod v Řecku, udělat pořádný test a makat.“

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist