www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Neste Oil Rally Finland

Hayden Paddon s Fabií S2000 na dvou závodech MS

10. května 2013 • 08:00

Novozélandský pilot Hayden Paddon se nakonec přeci jen zapojí do seriálu WRC-2. Podařilo se mu sehnat peníze na dva starty v rámci tohoto podpůrného seriálu se Škodou Fabia S2000.

Hayden Paddon - John Kennard (Škoda Fabia S2000) - Rallye de France 2012

Paddon se v posledních letech pravidelně účastnil PWRC a SWRC, pro letošní sezónu se mu však nedařilo sehnat dostatečný finanční obnos na zajištění startů. To se mu podařilo až nyní, kdy sehnal prostředky na dva starty - tradičně nejvíce obsazené závody ve Finsku a Německu.

„Je potvrzené, že pojedeme Rally Finland a Deutschland Rallye se Škodou Fabia S2000 rakouského týmu BRR, se kterou jsme zakončovali loňskou sezónu. Zatím jsou jisté jenom tyto dva závody, ale je možné, že toho pojedeme více. Momentálně na to ale nemáme budget,“ řekl pětadvacetiletý jezdec.

Po sloučení SWRC a PWRC letos nově vzniklé WRC-2 má speciální pravidla - je vypsána pro všechny soutěže MS, jezdci pak mohou v průběhu sezóny nominovat maximálně sedm soutěží. Teoretickou šanci na úspěch tedy Paddon stále má, musely by se mu však extrémně vydařit naplánované závody.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist