www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Tour de Corse

Lukasz Kabaciński na sedmi závodech mistrovství Evropy

10. května 2013 • 12:00

Šampionát dvoukolek v mistrovství Evropy dostává od Tour de Corse nového účastníka. Kromě Renata Pity si zde premiéru v tomto seriálu naplánoval i polský soutěžní jezdec Lukasz Kabaciński.

Lukasz Kabaciński - Szymon Gospodarczyk (Renault Clio R3) - Rally Sweden 2013

Ten bude znám především rallycrossovým fanouškům, v posledních letech se věnoval právě této disciplíně, ve které dosáhl i řady úspěchů. Mimo jiné se stal mistrem Polska, vicemistrem zóny střední Evropy i vicemistrem v Českém šampionátu. Nyní však vrhá své síly naplno do automobilových soutěží.

„Posledních pět let jsem se věnoval rallycrossu, po loňském titulu v kategorii SuperCars jsem chtěl jít dál. Mým snem bylo zúčastnit se mistrovství Evropy, nakonec se mi podařilo postoupit ještě o level výš - pojedu mistrovství Evropy, ale v jiné motoristické disciplíně - automobilových soutěžích,“ řekl Lukasz Kabaciński.

Ten zatím nemá příliš zkušeností s automobilovými soutěžemi, vlétnul do toho však po hlavě. V celé sezóně bude startovat s vozem Renault Clio R3 z dílen polské stáje 2BRally. Společně se Szymonem Hospodarczykem se letos zúčastnili již světové Rally Sweden a jako předjezdci i maďarské Eger Rallye.

„Splnil se mi sen, už se nemůžu dočkat startů v mistrovství Evropy. Momentálně máme v plánu starty na Tour de Corse, Ypres, Sibiu, Barum, Polski, Croatia a Valais. Konkurence ve dvoukolkách bude hodně velká. Nebudu jezdit jenom proto, abych jen dojížděl až do cíle, budu chtít závodit hned od začátku, to už mě naučil rallycross. Na druhou stranu mě každý odjetý kilometr v rally učí pokoře a spatřit cíl soutěže je pro nás hodně důležité,“ dodal Kabaciński.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist