www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - MitMetal Rallysprint Kopná (MČR-S+PČR)

Tomáš Kostka vyhrál Mit Metal Rallysprint Kopná

11. května 2013 • 16:10

Tomáš Kostka opanoval letošní ročník Mit Metal Rallysprint Kopná a napravil si tak reputaci na domácím závodě po havárii v loňském roce. V napínavém souboji o post nejrycheljší Fabie S2000 byl rychlejší Jaromír Tarabus.

Tomáš Kostka - Miroslav Houšť (Ford Fiesta RS WRC) - Mit Metal Rallysprint Kopná 2013

Úřadující sprintový šampion Kostka startující opět s Fordem Fiesta RS WRC nenechal nikoho na pochybách a celkem suverénně zvítězil, když dokázal nevyhrát jen jednu rychlostní zkoušku. Mnohem zajímavější byl souboj o stříbrnou příčku mezi jezdci na Fabiích S2000. Za hodně proměnlivých podmínek, kdy se střídalo sucho a mokro, byl nakonec nejrychlejší Jaromír Tarabus jen s minimálním náskokem před Romanem Odložilíkem a Grzegorzem Grzybem.

Pátý skončil suverénní vítěz produkčních aut Miroslav Jakeš následován Antonínem Tlusťákem, kterého zbrzdily problémy s převodovkou a Janem Sýkorou. Úvodní desítku pak uzavřeli Karel Trněný, Martin Březík a na poslední chvíli i Lumír Firla.

Nejvážnější nehodu na soutěži si připsal Jaromír Tomaštík, který ošklivě havaroval na RZ 5. Jeho vůz je notně poškozen, spolujezdec byl se zraněními převezen do nemocnice.

Výsledky Mit Metal Rallysprint Kopná

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist