www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Tour de Corse

Jan Kopecký navýšil vedení v ERC

18. května 2013 • 22:05

Škoda si díky tovární posádce Jan Kopecký - Pavel Dresler druhým místem na legendární Rally Korsika upevnila vedení v šampionátu ERC. Také 56. ročník asfaltové soutěže na středomořském ostrově Korsika nabídnul skvělou podívanou. Hlavní roli v dramatickém boji o vítězství hrálo po oba dny počasí, které přinášelo na úpatí zasněžených korsických hor dešťové přeháňky.

Jan Kopecký - Pavel Dresler, Škoda Fabia S2000 - Tour de Corse 2013

„S počasím to zde byl o opravdu těžké, jednou sucho, jednou pršelo, jednou bylo vlhko. Ale to platilo pro všechny stejně. Byl to skvělý boj s Bryanem Bouffierem,“ říká Jan Kopecký a dodává: „Po čtyřech odjetých soutěžích máme tři vítězství, jedno druhé místo a vedení v ERC. S tím můžeme zcela jistě žít.“

Kvůli dešťovým přeháňkám bylo všech 11 rychlostních zkoušek opravdovou výzvou pro všechny týmy. Jan Kopecký se s podmínkami vypořádal skvěle a s ohledem na souboj o titul nepodstupoval zbytečné riziko. Stejně jako loni skončil na Korsice celkově druhý. Ve dvou rychlostních zkouškách byl Kopecký nejrychlejší a po oba dny dokazoval svou neuvěřitelnou vytrvalost. V celkovém hodnocení ERC navýšil své vedení na druhého Craiga Breena a je na nejlepší cestě k letošnímu titulu ERC.

Evropský šampionát pokračuje další soutěží 27. – 29. června Geko Ypres Rally v Belgii.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist