www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Galaxy GRS Rally Lužické Hory (MČR-S)

Voldřich Motorsport pronásleduje jen smůla

22. května 2013 • 10:00

Voldřich Motorsport odjížděl do Lužických hor poprvé bez šéfa týmu - Romana Voldřicha, který byl toho času pracovně v zahraničí. Veškeré přípravy na soutěž byly o to složitější, přesto ale panovala skvělá atmosféra, jež byla vystupňována po absolvování seznamovacích jízd.

Jakub Voldřich - David Zíka (Peugeot 206 RC) - Galaxy GRS Rally Lužické Hory 2013

Celá soutěž začala velkou loterií v podobě volby pneumatik. Protože přechodné pneumatiky media šumavský tým k dispozici neměl, rozhodl se nakonec Jakub Voldřich před odjezdem ze servisu pro řezaný slick. Rychle se ukázalo, že to nebyla dobrá volba a posádka Voldřich - Zíka začala ztrácet už od samotného začátku soutěže. Pro druhou sekci se tedy rozhodl jihočeský jezdec pro mokré pneumatiky a bylo hned podle času na třetí rychlostní zkoušce znát, že to byla volba úspěšnější. Na čtvrté rychlostní zkoušce pak bohužel praskl obal převodovky, což vyústilo v hořké odstoupení ze soutěže. „Honily se mi hlavou různé myšlenky, jak moc budou vylámané zuby a co se vlastně mohlo rozbít,“ popisuje chvilky po odstoupení Jakub Voldřich. Hned v neděli po rozebrání převodovky se ukázalo, že škody naštěstí nebyly extrémně vážné.

„Nestálo při nás štěstí. Hned na začátek jsme zvolili špatné obutí a když jsme konečně zvolili lépe a zajeli srovnatelný čas, potkala nás technická závada. Bohužel i taková je rally,“ říkal po 'Lužičkách' spolujezdec David Zíka.

Další soutěží, kde měl Voldřich Motorsport startovat, byl Rallysprint Kopná. Tým musel opravit poškozenou převodovku z Lužičkých hor, což se provizorně na poslední chvíli po nekonečně dlouhé práci podařilo. Přestože se nakonec povedlo dát Peugeot 206 RC do pořádku, nebylo Jakubu Voldřichovi s Davidem Zíkou odjet do Slušovic přáno. Veškeré plány překazila viróza, kterou utrpěl Jakub Voldřich několik hodin před odjezdem.

Celý Voldřich Motorsport by chtěl poděkovat Milanu Farbiakovi a jeho firmě M+M, s.r.o. Dřevoobráběcí stroje za dosavadní pomoc, které se týmu dostává, protože bez takového nadšence by v tomto sportu tým nemohl pokračovat. Dík patří také 'Lojzovi' Havlíkovi za jeho čas při řešení problémů s převodovkou.

Další soutěží, kde Voldřich Motorsport bude startovat, je již 8. června Rally Krkonoše.

Lukáš Chum
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist