www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Stříbrný Český Krumlov pro Krestu s Grossem

27. května 2013 • 16:45

Dvojice Adell Mogul racing teamu Roman Kresta – Petr Gross obsadila při svém prvním letošním startu na Rallye Český Krumlov druhou příčku za Václavem Pechem. Na stupních vítězů je doplnili Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem s další fabií stáje Kresta Racing.

Roman Kresta - Petr Gross (Škoda Fabia S2000) - Rallye Český Krumlov 2013

Dalo by se napsat, nic nového pod sluncem. Ani v okolí Českého Krumlova nebylo třetí soutěži MMČR nekloněno počasí. Závod neustále provázely deštivé přeháňky, které ještě přidaly na tradiční zrádnosti krumlovského podniku. Kresta s Grossem vstoupili do závodu čtvrtým časem na super speciálce v Českých Budějovicích, následně se posunuli na medailové pozice a první etapu zakončili na druhém místě.

„Krumlov už několik ročníků provází nevyzpytatelné podmínky a letos tomu nebylo jinak. Za dané situace a podmínek, ve kterých se závodilo, jsem se nemohl dostat do optimálního závodního tempa. Bylo vytaháno hodně nečistot, na tratích stála voda. Nechtěl jsem jít do většího rizika, než jsem si předsevzal. A bez toho jsem nemohl na Vaška Pecha pomýšlet, neboť od začátku nasadili s Petrem Uhlem vysoké tempo. Bohužel nás trápila i technika, což bylo nepříjemné,“ uvedl Roman Kresta.

Ve druhé etapě na kultovních vložkách Rallye Český Krumlov si Kresta s Grossem upevnili druhou příčku. Během sedmi zkoušek zajeli dva nejrychlejší časy a na cílovou rampu dovezli Škodu Fabii Super 2000 na druhém místě absolutně. Za vítězem nakonec zaostali o více než minutu.

„Jsem s průběhem i umístěním v Českém Krumlově spokojen. Vašek vyhrál zaslouženě, jeho tým zapracoval na autě, což bylo znát. V sobotu jsem si s každým odjetým kilometrem závod na vyhlášených Malontech či Kohoutu vysloveně užíval, ale vzhledem k vývoji nemělo cenu jakkoli riskovat. Jsem rád za sebe i Jaromíra Tarabuse, že jsme dojeli v pohodě až do cíle, i když technické trable zpětně mrzí. Kresta Racing nakonec měl na stupních vítězů dva vozy, takže nemohu být úplně zklamán,“ řekl v cíli luhačovický jezdec.

„Děkuji partnerům za zajištění našeho startu, organizátorům za skvěle připravenou soutěž a fanouškům, kteří se přijeli na nás do Českého Krumlova i v daném počasí podívat, za podporu,“ uzavřel Roman Kresta, jenž se stal na slavnostním vyhlášení třetím členem Síně slávy českokrumlovské soutěže.

Dalším startem dvojice Adell Mogul racing teamu bude Rally Bohemia ve dnech 12. – 14. července 2013.

Adell Mogul Racing Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist