www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Monte Carlo RZ 7, 8, 9 - Duval je out

21. ledna 2006 • 08:00

Bylo více než jasné, že Sébastien Loeb nasadí hned v sobotu ráno k velkému trháku a bude se snažit dotáhnout na přední příčky. Po třech ranních odjetých testech mu patří slušná šestá pozice.

I tak si ale zatím vedoucí pozici drží s přehledem Marcus Grönholm, který si bude zřejmě svůj náskok jen hlídat. Druhý je Manfred Stohl a třetí Toni Gardemeister. Oba se velmi rychle sžili s Peugeoty 307 WRC.

Na čtvrté místo se propadl Chris Atkinson, pro kterého je to i tak skvělý výsledek. Hned za ním je druhý nominovaný pilot týmu 555 Subaru WRT Stéphane Sarrazin.

Smůla v devátém testu potkala Francoise Duvala, který po vynikajícím výkonu ve Fabii WRC svou rychlost přehnal a skončil mimo trať. Nejlépe postaveným českým vozem je tak Fabie WRC na sedmé pozice pilotovaná Gillesem Panizzim. Jeho týmový kolega Andreas Aigner je zatím třináctý.

Bodovanou osmičku uzavírá Mikko Hirvonen, který měl včera řadu problémů, především si pak stěžoval na nefunkční ruční brzdu. Jan Kopecký se po stabilním výkonu a několika výpadcích soupeřů posunul na dobré dvanácté místo.

Marcus Grönholm: „Velmi těžké podmínky, jako stvořené pro Sébastiena. Moc si nevěřím, ale dělám co můžu.“

Gigi Galli: „Jel jsem opatrně, nemohl jsem chytit rytmus.“

Chris Atkinson: „Je to obtížné, stále se učím.“

Gilles Panizzi: „Bojuji stále s autem, které je strašně nervózní.“

Sébastien Loeb: „Snažil jsem se neudělat chybu, protože jsou na trati obtížné podmínky. Místy jsem si nebyl jistý, ale nakonec je to OK.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist