www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Rada s Jugasem českokrumlovský cíl nespatřili

30. května 2013 • 14:00

Na třetí podnik MMČR Rallye Český Krumlov vyrazila hustopečská stáj Agrotec Autoklub se zbrusu novým vozem, který se podařilo dokončit pár dní před startem soutěže. Bohužel dvojice Martin Rada s Jaroslavem Jugasem cíl nespatřila.

Martin Rada - Jaroslav Jugas (Alfa Romeo 147) - Rallye Český Krumlov 2013

Záměr postavit další Alfu Romeo 147 s novým faceliftem tým plánoval už dříve kvůli nasazení dámské posádky do sprintového šampionátu a očekávaném vytížení vítězného vozu z letošního Monte Carla. Do Českého Krumlova bylo vše připraveno, proto Martin Rada využil shakedownu na českobudějovickém výstavišti k poslednímu otestování vozu a vyzkoušení jeho funkčnosti.

Letošní sezona se nese v duchu mokrých pneumatik a ani Krumlov nebyl výjimkou. Rozhodování, zda zvolil gumy pro méně nebo více vody na tratích tak hrálo zásadní roli. „Od prvních zkoušek šlapala alfa skvěle a nejevila sebemenších známek nějakých dětských nemocí,“ radoval se Martin Rada. Společně se spolujezdcem Jaroslavem Jugasem se mohli plně soustředit na svůj výkon a od prvních kilometrů konkurovali vozům silnějších tříd či dokonce čtyřkolkám. Proto po první etapě nebylo pochyb o jejich vedení ve třídě 8, ve dvoukolkách figurovali na osmém místě.

po havárii...

Po krátkém nočním spánku červenobílá alfa vyrazila vstříc lepšímu počasí a také kultovním testům Kohout a Malonty. Na Kohoutu jí sice byl ještě změřen zajetý čas, ale na Malonty se už nepodívala. Důvodem byla havárie v prostoru letmého cíle předešlého testu.

„V poslední levé zatáčce se utrhla záď alfy. S opakujícím se smykem jsem se snažil bojovat, ale to se nepodařilo. Výsledkem byla srážka s vozem časoměřičů a zrušení letmého cíle pro další posádky,“ objasnil nepříjemný incident. „Byly to krušné chvíle, když jsme viděli boule na hlavách časoměřičů po našem nárazu. O jejich vozu ani nemluvě. Naštěstí se vše obešlo bez závažnějšího zranění,“ doplnil Jaroslav Jugas.

Posádka Agrotec Autoklubu tak odjela z Českého Krumlova s pěknou porcí bodů za první etapu a už se těší na domácí start. Snad opět nebude platit staré české přísloví – „doma nebývá posvícení“. Martin Rada by o tom mohl dlouze povídat…

Agrotec Autoklub v AČR
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.05.2013 21:05
gonzo
Díky,tohle mě nějak uniklo.
30.05.2013 20:49
ajaj
letos se bodujou etapy jednotlivě i ve třídách:
odkaz na www.autosport.cz
30.05.2013 19:56
gonzo
Kolik boduje posádek v etapě? Posádka byla na 18-tém místě po první etapě a tuším,že bonusové body bere jen prvních 10,tak jak je to s tou "pěknou porcí bodů"? ;-)
toplist