www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Acropolis Rally

Prokopova sezóna sedmých míst pokračovala na Rally Acropolis

6. června 2013 • 09:00

Šest podniků má za sebou seriál Mistrovství světa v rally a ještě není ani ve své polovině. Na všech se představil jediný český zástupce v nejvyšší kategorii WRC, pilot Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a povětšinou jsme ho spolu se spolujezdcem Michalem Ernstem mohli najít na sedmém místě celkové klasifikace. Nejinak tomu bylo i uplynulou neděli odpoledne, kdy skončil 59. ročník řecké Rally Acropolis.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Acropolis 2013

Vstříc nedělním třiaosmdesáti ostrým kilometrům vstupovala česká posádka již ze sedmého místa celkové klasifikace a jednoduchým úkolem bylo udržet toto umístění až na cílovou rampu. Tovární jezdec Citroenu Mikko Hirvonen byl na osmém místě dvě minuty pozadu a dotahovat na šestého Madse Østberga, který se dral pořadím nahoru po předchozích technických problémech, také nebylo ambicí našeho týmu.

„Po slušném pátku a sobotě, kdy jsem si po dlouhé době s chutí a radostí zazávodil, jsme v neděli jeli na jistotu a soustředili se na pokud možno čistou jízdu a kontrolovali odstupy od Hirvonena na osmé pozici. Rozmlácený povrch na erzetách dal zabrat nejen autu, ale i mým zádům, se kterými se tady celou dobu hodně trápím. Je to tedy dalo by se říci jen další sedmé místo, ale pro sebevědomí moje a celého našeho týmu je to pozitivní impuls a vykročení dobrým směrem do druhé poloviny sezony,“ ohlíží se za soutěží Martin Prokop.

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist