www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Geko Ypres Rally

Bryan Bouffier pojede Ypres s Larou Vanneste

9. června 2013 • 14:00

Bývalý tovární jezdec Peugeotu Bryan Bouffier patří dlouhodobě k největším hvězdám seriálu IRC potažmo mistrovství Evropy. I v letošní sezóně se potýká s problémy s rozpočtem, přesto se mu daří starty na evropských tratích zorganizovat.

Lara Vanneste a Bryan Bouffier

I přes nedávné vítězství na prestižní Tour de Corse to s dalšími starty francouzského pilota vypadalo hodně nahnutě, obzvláště pak poté, co byla vyřazena Rally San Marino, kde měli jeho start výrazně podpořit místní partneři.

Nakonec se na rodáka z Die usmálo štěstí a představí se i na nadcházejícím podniku mistrovství Evropy, belgické Geko Ypres Rally. Nebude to však s obvyklým spolujezdcem Xavierem Panserim. Na horké sedadlo spolujezdce usedne Lara Vanneste, která přinesla do projektu podstatnou část budgetu.

Start francouzsko-belgické posádky totiž podpoří lokální společnost Cuckoo Mobile. „Lara je osobností, která prezentuje náš obchod s mobilními telefony a tablety již delší dobu. Během své krátké soutěžácké kariéry už dokázala zaujmout odbornou i laickou veřejnost a jsme rádi, že jí můžeme dopomoci ke startu vedle takového esa, jakým Bryan Bouffier bezesporu je,“ řekl majitel Cuckoo Mobile Stephen Venkemmel, který podporuje mladé belgické soutěžácké talenty již řadu let.

„Bude to pro mě potřetí, co budu startovat na Geko Ypres Rally. Budu se snažit udržet třetí příčku v hodnocení mistrovství Evropy, ale určitě to nebude jednoduché. Pojedu poprvé s novou spolujezdkyní, která však i přes svůj nízký věk má poměrně bohatý soupis jezdců i kvalitní reference. Vždyť už startovala po boku takových pilotů, jako Pieter Tsjoen, Kevin Abbring, Christian Riedemann či Freddy Loix,“ prozradil Bryan Bouffier.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist