www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - III. Rallye Prachatice (Pohár ČRR)

Historické škodovky vyráží vstříc Rallye Prachatice

3. července 2006 • 01:00

Pouhé dva týdny po třetím podniku K4 Poháru České republiky v rallye 2006 - severočeské Rally Lužické hory - bude VSV Rallye team závodit doma na jihu. Na startu třetího ročníku Rallye Prachatice se kromě stálých pilotů týmu Michala Habarta a Pavla Stráského objeví i černošický Jan Mašek.

V zatím nepříliš početném seznamu přihlášených nechybí vítězná dvojice třídy HA2 z Valašské rally a Rallye Ecce Homo Michal Habart a Václav Vaněček. Jejich Škoda 120 S rallye utrpěla na rozbitých tratích v Lužických horách mnoho ran a až roztržený palec rozdělovače připravil její posádku o další prvenství. V průběhu krátké přestávky mezi pohárovými soutěžemi se ale modrý klenot podařilo znovu připravit a další triumf snad na sebe nenechá dlouho čekat. Habart s Vaněčkem jsou totiž v Prachaticích odhodláni odčinit loňskou smůlu ze závěru soutěže a na domácí rallye zajet co nejlépe. Znepříjemnit se jim to ale pokusí nová akvizice našeho týmu a tím pádem i noví kolegové Jan Mašek se spolujezdcem Romanem Volkem. Po jejich vzájemné dohodě s VSV rallye teamem vyráží na závodní tratě se svojí Škodou 120 S rallye poprvé od srpna loňského roku a jsou hladoví po Habartově skalpu. Zda mu budou po poměrně dlouhé přestávce stačit, se ale ukáže až na trati.

Na vyzkoušenou spolupráci z amatérského Českobudějovického Rallye Sprintu naváží při Rallye Prachatice Pavel Stráský a Pavel Kacerovský. Jelikož si Stráského letošní spolujezdec Roman Volek odskočí zpět ke svému stálému pilotovi, na horké sedadlo Škody 130 L/A se posadí fotograf a motoristický publicista Pavel Kacerovský. Při své pohárové premiéře bude muset svým diktátem hnát dopředu stále zrychlujícího jezdce a pomoci mu tak k dalším cenným bodům v honbě za dosavadním lídrem třídy V3 Jiřím Šubrtem.

Výčet posádek startujících za náš tým ale nekončí. Kromě vozů Habarta, Stráského a Maška najdete v servisním zázemí VSV rallye teamu i Škodu 130 RS Martina Krauchera, jenž odstartuje v Prachaticích jako předjezdec. S naší podporou by se měl na šumavských tratích objevit i Tomáš Bělohradský se Škodou 1000 MB.

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist