www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Geko Ypres Rally

Tsjoen a Casier na Ypres v jednom voze

13. června 2013 • 18:45

Hodně šokující informace dnes přišla z Belgie. Dvě z tamějších soutěžáckých legend Pieter Tsjoen a Bernd Casier se představí na nadcházející Geko Ypres Rally společně v jediném voze, ve kterém se budou střídat o volant.

Bernd Casier a Pieter Tsjoen

Dlouhou dobu to vypadalo, že se na Geko Ypres Rally nepředstaví trojice legendárních belgických jezdců Freddy Loix, Pieter Tsjoen a Bern Casier. Nakonec se i díky přispění Škoda Belgium vše mění.

Zatímco Freddy Loix se se svým obvyklým spolujezdcem Frédéricem Miclottem představí za volantem továrního speciálu Fabia S2000, Tsjoen s Casierem usednou společně do vozu z dílen italské stáje DP Autosport, přičemž se budou střídat za volantem.

„Tento projekt jsem zvažoval už delší dobu. Všichni, kteří o tom slyšeli, si mysleli, že jsem se zbláznil. Nakonec se podařilo dát vše dohromady a společně s Berndem se postavíme na start Ypres. Dovedete si představit, že by něco podobného udělali v dobách své slávy Patrick Snijers a Roobert Droogmans,“ smál se Pieter Tsjoen, který projekt prapůvodně zvažoval s jiným pilotem.

„Bude to hodně zajímavé, nemám se spolujezdcováním skoro žádné zkušenosti. Přesto si myslím, že boj o první pětku může být reálný,“ řekl Tsjoen, k čemuž Casier dodal: „Ještě musíme vymyslet systém, jak se budeme měnit. Pieter je totiž o deset centimetrů menší, než já.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist