www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Agrotec Petronas Rally Hustopeče (MMČR+PČR)

Citroën Racing Trophy se přesouvá mezi jihomoravské vinice

20. června 2013 • 10:00

Agrotec Rally Hustopeče je čtvrtým podnikem Mezinárodního mistrovství České republiky 2013 a třetím kláním Citroën Racing Trophy CZ 2013. Na startu se tentokrát objeví tři vozy Citroën DS3 R3T.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Rallye Český Krumlov 2013

Jasným „tahákem“ letošního ročníku CRT CZ je zlínská posádka Egon Smékal – Monika Hýbnerová. Na Šumavě i v Českém Krumlově nechyběla na stupních vítězů v hodnocení dvoukolek, navíc se Smékal vrací do Hustopečí s příjemnými vzpomínkami na předchozí starty. S „tajpárem“ zde v minulosti několikrát opanoval hodnocení třídy N3 (současná třída 8).

V Hustopečích se vzhledem k zařazení přihlášky do Evropského poháru objeví se startovním číslem 5. „Auto jsme připravovali standardně, vyměnili jsme některé komponenty a hlavně jsme se zaměřili na nalezení vhodného nastavení pro suchý asfalt. Máme několik variant a budeme čekat, jaké počasí bude při závodě panovat. I podle toho si vše odzkoušíme na předstartovním shakedownu.

Hustopečské tratě jsou hodně charakteristické, popsal bych je jako české Německo. Určitě není na škodu, že tento závod je proti ostatním v mistráku výjimečný,“ popisuje zlínský pilot.

Dvojice Petr Chodura - Karel Žáček se od Rally Český Krumlov pravidelně objevuje v obou domácích šampionátech. Ve startovní listině hustopečského závodu jí náleží startovní číslo 35. Chodura se v Hustopečích objeví vůbec poprvé.

„Na rally v Hustopečích se už moc těšíme. Na nových tratích chci získat hlavně další zkušenosti. Pomalu, ale jistě si začínám na auto zvykat, a tak věřím, že to v Hustopečích bude snad vidět i na časech. Ale stále se na vše dívám s velkým respektem. V neposlední řadě doufám, že se snad dočkáme lepšího počasí, které se třeba konečně umoudří,“ říká před startem Petr Chodura. „Na závěr nemohu opomenut pro nás důležitou změnu, kterou je započatá spolupráce s týmem Gekon Racing Tomáše Pletky. Jsem přesvědčen, že nás tato změna posune zase o kus dál,“ doplňuje.

Třetí vůz Citroën DS3 R3T, mimo pohárovou klasifikaci, představí Tomáš Pletka (st. číslo 31), po jehož boku se objeví spolujezdec Ondřej Vichtora. Milovický jezdec se na závodní tratě vrací po téměř roční pauze.

Na soutěžní posádky čeká v Hustopečích dvanáct rychlostních zkoušek rozdělených do dvou dní. Start soutěže je v pátek 21. června 2013 v 18:30 z náměstí v Hustopečích.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist