www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Italia Sardegna

Sébastien Ogier vyhrál Rally Italia Sardegna

22. června 2013 • 17:45

Francouzský pilot Sébastien Ogier na Vokswagenu Polo vyhrál Italskou rallye a zvýšil své vedení v seriálu mistrovství světa. Český závodník Martin Prokop dojel pátý, nejlépe v sezoně.

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Italia Sardegna 2013

Devětadvacetiletý Ogier vedl dvoudenní soutěž od první do poslední šestnácté erzety a v sedmém dílu šampionátu si připsal čtvrté letošní vítězství. „Měli jsme rallye celou dobu pod kontrolou. Šlapali jsme na to, když bylo potřeba, a byli jsme opatrnější, když byla zkouška náročná pro pneumatiky. Bylo to perfektní vítězství,“ liboval si Ogier.

Pro nejlepší výsledek v kariéře si dojel Belgičan Thierry Neuville s fiestou, jenž na druhém místě ztratil na Ogiera 1:16,8 minuty. Příliš ho nerozhodil ani bizarní incident z poslední erzety. „Potkali jsme krávu. Museli jsme zpomalit a otočit se. Ale nebyl to žádný stres. Znal jsem mezičasy Latvaly, takže jsem věděl, že to bude OK,“ poznamenal Belgičan.

Třetí skončil vítězův týmový kolega Jari-Matti Latvala z Finska, jenž se oklepal z defektu v první etapě a dojel 31,2 sekundy za Neuvillem. Oba jezdci Volkswagenu vládnou průběžnému pořadí seriálu. Ogier má v čele před Latvalou velký náskok 64 bodů.

Čtvrtý na Sardinii skončil Španěl Dani Sordo, jenž zachraňoval čest Citroënu. Jeho týmová jednička Mikko Hirvonen musel totiž místo obhajoby loňského prvenství v dnešní druhé erzetě z průběžně druhého místa odstoupit.

Výpadky finského spolufavorita Hirvonena, Nora Andrease Mikkelsena i problémy jeho krajana Madse Östberga pomohly k nejlepšímu výsledku v sezoně Prokopovi. Český pilot, jenž byl letos čtyřikrát sedmý, ztratil na Ogiera na páté příčce osm a půl minuty. Celkově se posunul na osmou pozici.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist