www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Italia Sardegna

Martin Prokop senzačně pátý na Rally d´Italia Sardegna

23. června 2013 • 18:00

Vynikající páté místo veze ze sedmého podniku MS v rally posádka Jipocar Czech National Týmu Martin Prokop a Michal Ernst. Ta do druhého dne soutěže vstupovala po vydařené první etapě ze sedmého místa celkové klasifikace a již značné rozestupy od šestého i osmého místa dávaly tušit, že pořadím v sobotu budou míchat zejména technické problémy, jezdecké chyby a karamboly.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Italia Sardegna 2013

Prokop zajel v dílčích erzetách několikrát šesté místo a stejně jako v pátek předváděl zatím svůj nejlepší letošní výkon na tratích mistrovství světa. Ošidnou hranici dělící úspěch od odstoupení překročili po technických chybách haváriemi Hirvonen a Mikkelsen a tak se Prokop posunul pořadím o dvě místa vzhůru.

„Je to vynikající, jsem nadšený. Výborný výsledek a pro celý náš tým veliká vzpruha, kterou po první polovině sezony potřebujeme. Celou soutěž se mi jelo výborně, byl jsem si jistý s autem i jízdním stylem. Škoda, že je teď před Finskem měsíc pauza, hned bych zase příští týden závodil,“ zářil v cíli Prokop.

„Dnes jsme vyrobili jen jednu chybu, když jsme trefili veliký kámen, který se dostal do jízdní dráhy asi po průjezdu auta před námi. Skoro celou erzetu jsme tak odjeli s poškozeným kolem, které škrtalo o brzdič a tlumič, ale po výměně na přejezdu již bylo vše v pořádku. Nejen auto, ale i já jsme dostali zabrat. Program rally se zkrátil a nahustil do pouhých dvou dní, což třeba včera znamenalo sedmnáct hodin v závodním autě, můj absolutní rekord, dost smutný pro moje bolavá záda. Ale páté místo je pro nás parádní lék,“ dodává pilot Fordu Fiesta WRC.

Manažer týmu Quirin Müller: „Pokračujeme v trendu nastoleném již při Rally Acropolis a ten trochu rozpačitý začátek sezony je teď definitivně za námi. Auto funguje výborně, Martin se evidentně také dostal do pohody, jede rychle a podává soustředěné a vyrovnané výkony. Po několika letech nyní vynecháme v rámci přípravy Rally Estonia a budeme klasicky testovat ve Finsku, abychom na tamní soutěži co nejlépe navázali na dnešní výsledek.“

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.06.2013 13:23
Mara
Senzačně pátý? Jednoduše odpadlo víc dobrých jezdců, než obvykle.
toplist