www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Agrotec Petronas Rally Hustopeče (MMČR+PČR)

Pohárový hattrick pro Josefa Petáka a Alenu Benešovou

25. června 2013 • 14:50

Také třetí podnik ROPRO Clio R3 Czech Trophy - Agrotec rally Hustopeče - ovládla příbramská dvojice Josef Peták - Alena Benešová. Vítězstvím si upevnila vedení v průběžné klasifikaci poháru, další pozice obsadili Kneifel s Blažkem a manželé Trojanovi.

Josef Peták s Alenou Benešovou zůstávají v letošním ročníku ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 stále neporaženi. V jihomoravských vinicích nakonec vyválčili i prvenství mezi dvoukolkami a celkově si upevnili průběžné vedení v šampionátu mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Příbramský jezdec se dostal do čela po šestém testu a vedení si už nenechal vzít. Mezi pohárovými renaulty zvítězil stylem start - cíl, pouze na osmém testu ho dokázal pokořit Patrik Rujbr.

Josef Peták - Alena Benešová, Renault Clio R3 - Rally Hustopeče 2013

„V úvodu závodu nás trápil prach, že jsem často nevěděl, kde jsem, po noční bouřce zase bláto, když v jednom takovém úseku vyletěl Honza Černý. I díky tomu jsme se dostali do čela a v závěru jsme vsadili na jistotu. Snažil jsem se vyvarovat jakékoli chyby, což se nám podařilo. Tím jsme konečně protrhli smolnou hustopečskou sérii z posledních let,“ radoval se Josef Peták.

Do dění v ROPRO Clio R3 Czech Trophy hodně promluvila už úvodní etapa. Hned v prvním testu vyletěl z trati Patrik Rujbr, ve třetím testu pak havaroval Jiří Plšek. Jeho clio skončilo pravou boční stranou ve stromě, což odnesl těžkým zraněním spolujezdec Milan Marušák. Plšek v inkriminovaných chvílích soupeřil o druhé místo s Milanem Kneifelem a určitě chtěl ve třetím testu profitovat z lepší startovní pozice. Po jeho havárii zůstal Milan Kneifel na druhém místě osamocen, neboť Jiří Trojan ztratil v RZ 2 cenné minuty kvůli defektu.

„Této soutěži jsem nemohl dlouho přijít nějak na chuť, ale v posledních ročnících jsem přece jen změnil názor. Bohužel letošní ročník se pořadatelům nevydařil. Začal bych harmonogramem. Už mě stále nebaví jezdit dlouho do noci a ráno po 4,5 hodinách spánku brzy vstávat. Korunu všemu dalo podivné zařazení některých posádek do Evropského poháru, čímž ještě více narostl časový odstup od našich konkurentů.“

Milan Kneifel - Pavel Blažek, Renault Clio R3 - Rally Hustopeče 2013

„Na start jsem po předchozích dvou závodech (dva výlety z trati a poškození vozu) nenastupoval v úplně dobrém rozpoložení. Navíc jsme věděli, že bude těžké večer držet s renaulty krok, protože RZ 3 absolvovaly ještě za relativního světla, kdežto mi už za úplné tmy. Jenže vše bylo jinak, především po havárii Jirky Plška, výletu z trati Patrika Rujbra a ztrátě Jirky Trojana. Za této situace jsme neměli v rámci poháru s kým závodit a vše jsme podřídili dokončení závodu. Proto jsem si ho vůbec neužil, ovšem body i finanční prémie jsou tentokrát doma,“ popsal průběh hustopečského závodu Milan Kneifel, jenž se posunul na druhou pohárovou příčku.

Jiří a Eva Trojanovi skončili v pohárovém hodnocení na třetí pozice a stejná příčka jim patří i v tabulce ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013.

Patrik Rujbr s Petrou Řihákovou znovu nastoupili do druhé etapy a v cíli si zapsali body za druhé místo dosažené v sobotní etapě (za Petákem). V celkovém pohárovém hodnocení se ale propadli na čtvrtou příčku.

„Hustopečský závod potvrdil letošní postavení příbramské dvojice Josef Peták - Alena Benešová. Zvítězili potřetí v řadě a popravdě pomalu směřují k obhajobě loňského pohárového prvenství. Všechny nás samozřejmě zasáhla havárie Jiřího Plška, proto přejeme Milanovi Marušákovi brzké zotavení.“

„Ale stále nás čekají ještě tři závody a už náročná Bohemia může míchat kartami na dalších pozicích. Kneifela, Trojana a Rujbra totiž dělí podle pohárových pravidel nicotných dvanáct bodů,“ uvedl promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 Zdeněk Pekárek.

Průběžný stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (3/6):

1. Peták 203, 2. Kneifel 136, 3. J. Trojan 134, 4. Rujbr 124, 5. Triner 60, 6. Maxa 46, 7. Kravec 28, 8. D. Štefan 8, 9. Tomek 6, 10. Plšek 0

Seriál ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 bude pokračovat prestižní Rally Bohemia v Mladé Boleslavi ve dnech 12. - 14. července.

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

-pr-; foto: F.Dušek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist