www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rally Bohemia (MMČR)

Citroën Racing Trophy CZ po první polovině

8. července 2013 • 18:00

Agrotec Rally Hustopeče zakončila první polovinu Citroën Racing Trophy CZ 2013. A dosažené výsledky posádek s vozy Citroën DS3 R3T jsou dobrým odrazem do jistě náročnější druhé poloviny českého šampionátu, neboť na programu budou prestižní Rally Bohemia a Barum rally.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2013

Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou se od Rally Šumava v Klatovech usadili mezi špičkou dvoukolek. Své postavení potvrdili i při Rallye Český Krumlov, kde obhájili druhou příčku ve třídě 5. V obou závodech tedy dosáhli na finanční prémii 2500 euro. Navíc jim patří třetí příčka v průběžném hodnocení MMČR v hodnocení vozů s jednou poháněnou nápravou. V Hustopečích sice zlínská dvojice v průběhu první etapy zajela nejrychlejší čas v RZ3, která byla pro špičku MMČR zrušena, ale jinak bodově paběrkovala. Na začátku druhého dne odstoupila kvůli problému s motorem.

„S letošní sezonou jsem zatím spokojen. Neustále pracujeme na nastavení vozu, což se promítá do našich časů. Na Šumavě i v Českém Krumlově jsme uspěli na mokrých či vlhkých tratích, teď v Hustopečích jsme na začátku jeli rychle i na suchém povrchu. A to je pozitivní vklad do další části sezony. Cítím, že jdeme stále kupředu a věřím, že pokud doladíme spolehlivost, na Bohemii a Barumce můžeme opět závodit s absolutní špičkou dvoukolek,“ věří Smékal.

V naprosto odlišné situaci jsou v polovině sezony nováčci za volantem Citroënu DS3 R3T Petr Chodura s Karlem Žáčkem. Do CRT CZ naskočili v Českém Krumlově, se stabilními výkony pokračovali i v Hustopečích. Čtvrtá příčka v cíli ve třídě 5 (bez S1600) jim premiérově zajistila zajímavou finanční prémii 850 euro.

„S každým kilometrem, který s Karlem v DS3 absolvujeme, cítím pokroky a to je pro mě mnohem důležitější než body nebo finanční prémie. Proto se už moc těšíme na další závody a doufáme, že i tam bude pokračovat naše zrychlování,“ věří Petr Chodura.

V Hustopečích se závodu zúčastnil i třetí speciál Citroën DS3 R3T s promotérem CRT CZ Tomášem Pletkou za volantem. Milovický jezdec však na začátku druhé etapy kvůli žaludečním potížím odstoupil.

„Bohužel ekonomická situace se letos promítá i do účasti v Citroën Racing Trophy. Ale s tím se nedá nic dělat, to je realita. Egon Smékal však na českých tratích potvrzuje kvality Citroënu DS3 R3T a na každém závodě bojuje o prvenství mezi dvoukolkami. A tam se pozvolna tlačí i Petr Chodura, jenž nedávno odstartoval užší spolupráci s naším týmem Gekon Racing,“ zhodnotil úvod sezony promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist