www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Monte Carlo

Juho Hänninen potvrzen jako testovací jezdec Hyundaie

8. července 2013 • 21:00

Hyundai Motorsport dnes oficiálně potvrdil věc, která byla v 'rally branži' veřejným tajemstvím - jedním z oficiálních testovacích jezdců byl potvrzen bývalý tovární jezdec Škody Motorsport Juho Hänninen.

Juho Hänninen při testu vozu Hyundai i20 WRC

Hyundai rozjel své angažmá v mistrovství světa na plné obrátky. Postavil nové sídlo v německém Alzenau, kde se začal vyvíjet zbrusu nový prototyp vozu i20 WRC (přičemž maketa vyvinutá v Koreji byla téměř kompletně smetena ze stolu).

Hyundai plánuje v následujících čtyřech letech investovat do sportovního programu více než 300 milionů euro s cílem zviditelnit svou značku a dostat ji z úrovně 'levných' do vyšších pater.

K tomu má dopomoci právě sportovní oddělení, do kterého se v posledních měsících rekrutují největší špičky v oboru, které již stály za jinými projekty vozů WRC.

V současností se i nadále předpokládá s premiérou Hyundai i20WRC na lednové Rallye Monte Carlo, přestože ještě není stoprocentně jasné, zda se vše stihne. Přesto však již probíhají důkladná testování, během nichž se za volantem vystřídala řada hvězd současné či bývalé soutěžácké scény. Dnes byl oficiálně potvrzen první z nich - Juho Hänninen.

„Jsme rádi, že můžeme oficiálně přivítat Juhu v našem testovacím programu v sezóně 2013. Jsem si jistý, že jeho zkušenosti a zázemí nám pomůžou v rozvoji našeho soutěžního vozu. Rozhodli jsme se pracovat s různými jezdci, kde každý z nich má své speciální schopnosti,“ řekl šéf vývojového týmu Michel Nandan.

K tomu Juho Hänninen dodal: „Jsem potěšen, že můžu být součástí Hyundai Motorsport. Je to fantastická přiležitost pracovat tak blízko k výrobci, je to pro mě velká výzva. První svezení s i20 WRC pro mě bylo celkem pozitivní, jsem ohromed prací, kterou tým odvedl během tak krátkého časového úseku. V týmu se cítím přátelsky a těším se na nadcházející šestiměsíční spolupráci.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist