www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rally Bohemia (MMČR)

Roman Kresta s Petrem Grossem na Bohemii s číslem 4

9. července 2013 • 12:10

V seznamu přihlášených posádek jubilejního 40. ročníku Rally Bohemia nechybí ani dvojice Adell Mogul racing teamu Roman Kresta - Petr Gross. Jejich sportovním nářadím zůstává Škoda Fabia S2000.

Pro šestinásobného vítěze Romana Krestu bude Rally Bohemia teprve druhým letošním startem a pokračováním 'rozlučkové' sezony. V ní se český multišampion objeví na třech nejprestižnějších domácích závodech. A mladoboleslavská soutěž mezi ně rozhodně patří.

Roman Kresta - Petr Gross, foto: J.Petrů

Roman Kresta v minulosti působil v mladoboleslavském továrním týmu a tratě Bohemie patří k jeho nejoblíbenějším. Jeho poslední vítězství se datuje do roku 2008. A i letos bude cesta za případných dalším prvenstvím při pohledu na čelo startovní listiny nesmírně těžká.

„Bohemia obrazně zůstává mým druhým domácím závodem. Nabízí krásné tratě, snad bude soutěž konečně provázet pěkné počasí. Ale za každé situace to bude velmi těžká soutěž, která vždy prověří kvality posádek i připravenost soutěžních vozů.“

„Na startu se opět schází velmi kvalitní konkurence. Určitě bude chtít doma vyhrát tovární tým, stejně jako Václav Pech. Ale velmi dobře budou připraveny i naše fabie. A samozřejmě se budeme snažit zajet co nejlepší výsledek,“ věří jezdec Adell Mogul racing teamu Roman Kresta.

I pro luhačovického jezdce bude na Bohemii výzvou jízda na 'evropských pneumatikách'. „Pneumatiky nové specifikace jsme poprvé testovali minulý týden. Chtěl jsem poznat, jak nová guma funguje, kde je její hranice. Ještě před soutěží se zaměříme na poslední optimalizaci nastavení, abychom ji při závodě co nejlépe využili,“ popisuje Roman Kresta.

„Na Rally Bohemia jsem poprvé startoval v roli předjezdce už před třiceti lety. Od té doby tratě rychlostních zkoušek zůstávají jedněmi z nejkrásnějších a z nejtechničtějších v celém seriálu MMČR. Bohužel v letošním ročníku mi schází více delších měřených testů, které díky své náročnosti často rozhodovaly o konečných výsledcích závodu. Přesto se na rally opět velmi těším i proto, že se tak zase vrátím na jeden z mých domácích závodů,“ říká spolujezdec Petr Gross.

Rally Bohemia odstartuje v pátek 12. července v 18 hodin v Mladé Boleslavi. Úvod závodu obstará divácká speciálka v ulicích Mladé Boleslavi. Závod bude pokračovat v sobotu a neděli klasickými zkouškami na Turnovsku, Železnobrodsku a v okolí Tanvaldu. V programu nechybí ani oblíbená paralelní zkouška v Sosnové, která se uskuteční v sobotu 13. července od 18 hodin. Celkem čeká na posádky 190 ostrých kilometrů. Cíl soutěže je naplánován na neděli 14. července v 15:30 hodin v Mladé Boleslavi.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist