www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rally Bohemia (MMČR)

Černý s Peugeotem 208 R2 se v první polovině Rally Bohemia trápil

14. července 2013 • 09:10

Jan Černý s Pavlem Kohoutem a Peugeotem 208 R2 v pátek odstartovali do 40. Rally Bohemia, soutěže zařazené do FIA Evropského poháru (koeficient 10) a Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi před zraky stovek diváků přejeli přes startovní rampu a vzápětí odstartovali do úvodní rychlostní zkoušky soutěže. V první etapě absolvovali celkem třináct rychlostních zkoušek.

Jan Černý - Pavel Kohout, Peugeot 208 R2 - Rally Bohemia 2013

Peugeot 208 R2 prošel celou etapou bez technických problémů, Peugeot Černý Racing team fungoval skvěle, přesto ke spokojenosti tentokrát něco chybělo. „Úvod mi příliš nevyšel. Auto funguje bez problémů i pneumatiky jsme trefili, ale chyba je nejspíš ve mně,“ říkal po prvních pěti rychlostních zkouškách Jan Černý. Posádka se v opakovaných průjezdech pokusila zatáhnout, ale výrazného zrychlení se nedočkali. „Nevím, přijde mi, že není moc prostoru pro zrychlení. Neděláme nějaké zásadní chyby a cítím, že i nasazení je dobré, ale čas nám chybí,“ říkal před startem do závěrečných rychlostních zkoušek první poloviny Rally Bohemia Jan Černý.

Analýza dat v závěrečném servisu první etapy Rally Bohemia ale ukázala, že jedním z důvodů pomalejších časů může být nevhodně zvolená převodovka. „Je možné, že jsme zvolili příliš dlouhou převodovku, která je vhodná spíše na rychlejší a rovinatější tratě.. Bohemka má hodně technické tratě a stále se řadí druhý či třetí rychlostní stupeň. Pětku jsem během celé etapy řadil jen minimálně. Na výrazně rychlejší rychlostní zkoušce Vinec jsme zajeli druhý čas a na těchto rychlejších úsecích můžeme s těmi nejrychlejšími bojovat. Zítra je ale ještě hodně dlouhý den a budeme se snažit za stávajících podmínek ještě posunout pořadím vzhůru,“ vysvětluje Jan Černý.

Ve druhé etapě 40. Rally Bohemia jsou na pořadu dne také dva průjezdy nejdelší rychlostní zkouškou soutěže. Rychlostní zkouška Sychrov měří 27,76 kilometrů a může na závěr rally zcela změnit pořadí v soutěži.

V cíli I. etapy 40. Rally Bohemia patří posádce týmu Peugeot Černý Racing páté místo v kategorii 2WD a druhé ve třídě 6.

Sledujte aktuální dění na týmovém facebooku: www.facebook.com/peugeotcernyracing

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist