www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Sibiu Rally Romania

Kopecký s Fabií Super 2000 je v Rumunsku v polovině rally ve vedení

26. července 2013 • 22:55

Tovární duo Jan Kopecký/Pavel Dresler si udrželo i v nočních zkouškách nadhled a vede v polovině soutěže Rally Sibiu v Rumunsku. Do druhého dne sedmé soutěže šampionátu ERC jde posádka týmu Škoda Motorsport s vedením 15,4 sekundy na druhého Francoise Delecoura.

Jan Kopecký - Pavel Dresler, Škoda Fabia S2000 - Sibiu Rally Romania 2013

„Byl to velmi tvrdý den, přesně jak jsme očekávali,“ říká Kopecký. „Před startem jsme jasně deklarovali, že zde půjde zejména o to neudělat hloupou chybu, která by nás stála celou soutěž. Protože to jde tady velmi rychle. Myslím, že jsme se s tím popasovali dobře a zítra se jede dál.“

Při prvním startu v Rumunsku se tovární posádka rychle adaptovala na těžké místní tratě a vyhrála čtyři ze sedmi rychlostních zkoušek první etapy. Poslední dvě zkoušky se přitom jely již za tmy a byly lemovány tisícovkami fanoušků.

V sobotu je v Transilvánii na programu ještě sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 126,20 kilometrů. Rally v okolí města Sibiu je první ze šesti rally druhé poloviny ERC, ve které se počítají opět čtyři ze šesti nejlepších výsledků. V poločase vede tovární duo hodnocení celého ERC.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist