www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Sibiu Rally Romania

Jan Kopecký opanoval Sibiu Rally Romania

29. července 2013 • 08:00

Tovární posádka Škody Motorsport Jan Kopecký - Pavel Dresler suverénním způsobem opanovala letošní ročník Sibiu Rally Romania, sedmý závod letošního kalendáře mistrovství Evropy.

Jan Kopecký - Pavel Dresler (Škoda Fabia S2000) - Sibiu Rally Romania 2013

Do druhé poloviny sezóny vstoupila česká posádka stejně suverénně, jako zakončila tu první. Zpočátku to však na tak suverénní vítězství nevypadalo. V úvodních testech jim hodně šlapal na paty Bryan Bouffier, na čtvrtém rychlostním testu jej však zastavily problémy s tlumiči jeho Peugeotu 207 S2000.

Se stejným vozem bojoval o přední příčky i francouzský matador Francois Delecour. Ten se dokázal Kopeckému nejvíce přiblížit po nočním závěrečném testu první etapy, který celkem překvapivě vyhrál. Ve druhé etapě si však raději hlídal celkovou druhou příčku zajišťující mu zároveň prvenství v rámci rumunského šampionátu.

Tím končí výčet těch, kteří zvládli náročnou Sibiu Rally Romania bez vážnějších problémů. Na extrémně rozbitých tratích v Transylvánii hodně trpěla auta a pro většinu posádek byl vůbec úspěch dojet až do cíle.

Souboj o poslední místo v rámci top ten byl zároveň napínavým soubojem o prvenství mezi dvoukolkami. Nakonec musela rozhodovat až úplně poslední superspeciálka na rallycrossové trati. Po ní se z vítězství radoval Sebastian Barbu před Alexandru Filipem, bronz připadl Raulu Badinovi.

Konečné výsledky Sibiu Rally Romania

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist