www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Neste Oil Rally Finland

Martin Prokop na startu Rally Finland

1. srpna 2013 • 10:00

Po červencové přestávce se znovu rozjíždí seriál MS v rally a tak na závodníky čeká již 63. ročník šotolinové Rally Finland. Pořadatelé letos sestavili program čítající tři soutěžní dny a celková porce ostrých kilometrů v třiadvaceti rychlostních zkouškách se blíží číslu 333.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Neste Oil Rally Finland 2013

Na startu samozřejmě nechybí Jipocar Czech National Team s osmým jezdcem průběžného pořadí šampionátu Martinem Prokopem a jeho spolujezdcem Michalem Ersnstem. Ti ve Finsku s jejich Fiestou WRC již absolvovali dva úspěšné testy a rovněž středeční shakedown a kvalifikaci, ve které obsadili třináctou pozici.

„Po dlouhé pauze jsem rád za dva testovací dny, které se opravdu povedly. Podařilo se nám najít dobré nastavení na nadcházející soutěž, a přestože pohled na výsledky kvalifikace není bůhví jak oslnivý, vidíme zlepšení proti minulému roku. V závodě je naším cílem opět šlapat na paty továrním týmům, výsledky ze Sardinie a nyní z testu nám ukazují, že jsme po slabším začátku sezony na dobré cestě. Již dva a půl dne seznamovacích jízd bylo náročných a je jasné, že pro nás i pro fanoušky rally to bude krásný vstup do druhé části sezony, no tedy spíše pořádný finský skok. Zdravím tedy naše fanoušky a děkuji za jejich podporu, jak na trati, tak třeba na mém Facebookovém profilu,“ vzkazuje Martin Prokop, jediný český zástupce v elitní kategorii WRC.

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist