www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Neste Oil Rally Finland

Martin Hudec má za sebou první úspěšné kilometry na Rally Finland

1. srpna 2013 • 21:20

Posádka Semerád Rally Teamu Martin Hudec - Jakub Kotál jedoucí na Mitsubishi Lancer Evo IX se startovním číslem 43 zvládla seznamovací jízdy které budily velký respekt.

Po pondělním programu, který čítal trénink pěti rychlostních zkoušek byla posádka v obavách jak vlastně 'propluje' Finskou Rally. I když Martin jede svou první šotolinou soutěž a na testu, který byl zrušen nenatestoval ani kilometr se cítil dobře a připravený dát do své jízdy srdíčko.

Po příjezdu na ubikaci to okomentoval slovy: „Tratě jsou dost šílené, ale na druhou stranu to bude pořádný zážitek. Trochu se nám prášilo do auta, ale mechanici v čele s Miloškem Davidem odvedli skvělou práci a naše tréninkové Mistubishi izolovali a jsme plně připraveni na zítřejší tréninky. Nálada v Teamu je skvělá, je hodně srandy a po večerech dáváme teamové závody na Playstationu. Mimo jiné jsme taky dneska vyrobili transparent, kterým chceme podpořit vítěze X-Games FMX ridera a mého velkého kamaráda Libora Podmola který se popere o další medaili na X-Games! Lidé na této rally jsou opravdu skvělí, například Passonen je velmi vtipný týpek.“

Martin Hudec – Jakub Kotál, Mitsubishi Lancer Evo IX - Rally Finland 2013

V úterý šef MH Racing Teamu poznal také charakter tretě legendární rychlostní zkoušky Ouninpohja. 33 kilometrů dlouhá vložka s obrovským množstvím skoků přes horizont.

Ostatní rychlostní zkoušky první etapy byly příjemným překvapením pro posádku se startovním číslem 43. Zatím co bílé treninkové Mitsubishi se prohánělo po tratích rychlostních zkoušek, mechanici a zbytek Teamu chystalo servisní zázemí. Všechno bylo připraveno na středu a celý tým něco málo po půlnoci ulehal do postele.

Středa byla ve znamení shakedownu. Ale nebudeme předbíhat, ráno kluci dotrénovali zbývající 4 rychlostní zkoušky a odpoledne strávili koncentraci na večerní shakedown. Na krátké testovací tratí čítající téměř 5 kilometrů posádka černomodrorůžového vozu zaznamenala progresivní zlepšení.

Během pěti průjezdů se zlepšila o 9 vteřin a bylo jasné, že Martinovi se na šotolině líbí. Ale více už k celému závodu nám řekne člověk, který s Hudem absolvuje celou soutěž. „S Martinem jsme se do Finska moc těšili, ale zároveň tu byl respekt ze zdejších rychlých tratí se spoustou horizontů a skoků. Neúspěšný test po příjezdu do Finska nám bohužel na klidu moc nepřidal a při seznamovacích jízdách jsme byli trochu nejistí jak si vše správně napsat. Na druhou stranu jsme z RZ nadšeni, protože víme, že to bude neuvěřitelný zážitek. Teď už máme za sebou shakedown a nervozita je konečně pryč. Úspěšně jsme si vyzkoušeli jízdu v závoďáku, sladili trochu diktát a postupně získávali alespoň nějakou jistotu. Nikam se bezhlavě neženeme, ale zlepšení na shakedownu nám dává dobrý přislib do závodu. Pro mě osobně je to po Švédsku další obrovská výzva a doufám, že si celý závod s Martinem pořádně užijeme a nasbíráme cenné zkušenosti. Oba už se těšíme na start,“ komentoval po příjezdu do servisu spolujezdec Jakub Kotál.

I Martin Hudec byl nadšen z výkonu ze shakedownu ale před zítřejšími šesti rychlostními zkouškami byl stále opatrný. „Je to neuveřitelný zážitek, jízda na šotolině je strašně zábavná, jsem z toho hodně nadšený. Mám ale velké rezervy v rychlých pasážích, kde se dá jet určitě mnohem rychleji, ale věřím tomu, že na to časem přijdeme. Moc se těším na závod a hlavně chceme odjet celou soutěž, aby jsme získali co nejvíce zkušeností. Auto je připravené a funguje parádnicky. Držte pěsti štěstí a my jdeme na to.“

Nejaktuálnější informace o posádce Martin Hudec – JakubKotál můžete sledovat také na oficialní fanpage Martina Hudce. www.facebook.com/hudecmartin nebo na tomto webu.

Patrik Semlbauer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist