www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Neste Oil Rally Finland

Martin Prokop dobře rozjetou Rally Finland nedokončil

3. srpna 2013 • 08:30

Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst bohužel nespatří cíl Finské rally, právě probíhajícího podniku Mistrovství světa. Stop ve velice dobře rozjeté soutěži jim vystavila nefunkční vodní pumpa a následné poškození motoru jejich závodního speciálu Ford Fiesta WRC.

Stalo se tak na první rychlostní zkoušce páteční odpolední sekce, tedy po deseti dobře zvládnutých rychlostních testech, z devátého místa průběžné klasifikace.

Martin Prokop - Michal Ernst, Ford Fiesta RS WRC - Rally Finland 2013

Své postřehy sděluje Martin Prokop: „Během jedenácté erzety jsem zjistil, že je něco špatně, protože začala stoupat teplota motoru. Dojížděli jsme ve volném tempu a hned za stopkou auto odstavili s tím, že se dá vše do pořádku a v sobotu snad nastoupíme v rámci super rally. Bohužel vzniklé poškození motoru je v rámci pravidel neopravitelné. Takový konec je pro nás obrovským zklamáním zejména proto, jak jsme si tady ve Finsku zatím vedli. Jelo se mi výborně a bylo to vidět i na menším odstupu od nejlepších továrních aut ve srovnání se závody na začátku letošní sezony. Určitě je to mrzuté i pro naše fanoušky, které jsme doufám do osudného okamžiku naším výkonem potěšili. Musíme se z toho rychle oklepat a začít s přípravami na Německo, které je již za tři týdny a jedná se o první pořádnou asfaltovou rally v letošním roce.“

„Zklamání je to pro celý tým veliké, ale to je prostě rally. Sotva jsme se na Sardinii rozjeli po přidušené první půlce sezony, přijde odstoupení z výborně rozjetého závodu po závadě na technice. Na takovou situaci nejsme zvyklí, vždyť je to za dva roky s vozem WRC poprvé, pokud tedy nepočítám loňské Německo, kde jsme totálně vyhořeli. Doslova. Co mě samozřejmě těší je progres, jaký Martin poslední dobou udělal a jsem rád, že těch deset finských erzet ukázalo, že jsme na dobré cestě k dalšímu zlepšení, které se pokusíme ukázat v následujících čtyřech soutěžích Mistrovství světa, kterých se ještě letos zúčastníme,“ dodává manažer Quirin Müler.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist