www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Australia

Kris Meeke opět v pozici továrního jezdce...

13. srpna 2013 • 08:00

Kris Meeke bude opět startovat v závodě Mistovství světa za tovární tým. Prozatím byl oznámen pouze pro závod v Austrálii, avšak cesta k tomuto postu byla více než strastiplná. Po zisku titulu šampióna IRC 2009 měla následující sezóna v interkontinentálním šampionátu velice hořkou příchuť.

Kris Meeke - Chris Patterson (Citroën DS3 WRC) - Neste Oil Rally Finland 2013

Po ní již však přišla vysněná nabídka stát se továrním jezdce pro světový šampionát od Prodrivu, potažmo značky Mini. Tříletá smlouva se však později ukázala být problematickou. Prodrive se po sezóně 2011 z MS stáhl a přestože bývalý chráněnec Colina McRae vedl řadu jednání, zakopaný pes byl ve smlouvě s britskou stájí do roku 2013, ze které ho David Richards nechtěl uvolnit. Celá věc byla postoupena právníkům a Kris se prakticky nesvezl.

Pro tuto sezónu se však začalo blýskat na lepší časy a irský jezdec se stal testovacím pilotem pro sportovní oddělení koncernu PSA po zesnulém Phillipu Bugalském.

Letos se tak objevil za volantem Citroenu DS3 WRC ve Finsku, kde předvedl nad očekávání dobrý výkon a zcela zastínil továrního pilota Abu Dhabi Citroen Total World Rally Teamu Daniho Sorda. Taková konstelace mu pak dopomohla k dalšímu startu v MS v Austrálii, kde nahradí právě španělského jezdce.

Citroën Racing

„Musíme přiznat, že jsem již zažili lepší sezóny,“ připustil Yves Matton, ředitel Citroen Racing. „Je těžké se takhle rozhodnout, ale občas prostě musíte něco změnit, aby se tým nastartoval a vrátil zpátky na vítěznou vlnu. Toto rozhodnutí, které jsme učinili spolu s Danim (Sordem) nám umožní zapracovat na našich problémech a nasměruje nás tak správným směrem. Kris nám ve Finsku jasně ukázal co při své formě a motivaci dovede. Proto jsme ho vybrali, aby absolvoval Australii.“

„Jsme opravdu štastní, že v nás Citroen vložil svou důvěru po našem vystoupení na Finské Rally,“ konstatoval Kris Meeke. „Je to pro nás neuvěřitelná příležitost zůčastnit se této rally jako posádka Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team spolu s Mikkem (Hirovnenem) a Jarmem (Lehtinenem) a jsme odhodlat vydat ze sebe to nejlepší.“

-jš- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist