www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Deutschland

Andreas Mikkelsen bude v Německu chybět

21. srpna 2013 • 15:00

Na poslední chvíli se z nadcházející Rallye Deutschland omluvila norsko-finská posádka továrního týmu Volkswagen Motorsport Mikkelsen-Markkula. Na vině jsou zdravotní problémy spolujezdce.

Mikko Markkula a Andreas Mikkelsen

Mikko Markkula má totiž zlomený sedmý krční obratel a naštípnutý osmý. Bývalý spolujezdec Juho Hänninena si již během Neste Oil Rally Finland stěžoval na bolesti zad, které po závodě odezněly. Bolest se pak vrátila během seznamovacích jízd na Rallye Deutschland, takže se tým rozhodl poslat navigátora na důkladný rentgen, který potvrdil nepříjemnou diagnózu.

„Bezpečnost je pro nás na prvním místě. Obzvláště, pokud jde o Mikkovo zdraví. Zlomené obratle není jednoduché diagnostikovat, přesto jsme se rozhodli Mikka poslat na rentgen a výsledek je jednoznačný. Bylo by moc riskantní posadit vedle Andrease nového spolujezdce, pro letošní sezónu používá nový systém rozpisu, kterému rozumí jen Mikko. Proto jsme se rozhodli posádku ze závodu odhlásit,“ odůvodnil celou situaci šéf Volkswagenu Motorsport Jost Capito.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist