www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Dani Sordó si šance váží

5. července 2006 • 09:10

Včera jsme vás informovali o tom, že v Německu a Finsku nahradí ve druhé Xsaře WRC týmu Kronos Racing Xaviera Ponse, Dani Sordó. Mladý španělský pilot si o tuto šanci řekl svými výkony a je nesmírně šťastný, že mu to vedení týmu Kronos Racing umožnilo.

„Je to pro mě skvělá zpráva,“ řekl na úvod Sordó. „Nemohu ani říci, jak moc jsem vděčný lidem z vedení týmu Kronos Racing. Moji stálí sponzoři souhlasili s tím, že na modré Xsaře WRC bude vedle jejich jmen, také hlavní partner týmu Kronos – Total. Je fantastické, že se všichni dokáží bez potíží dohodnout.“

Šéf Kronos Racingu Marc Van Dalen doplnil: „Dani se předvedl v první polovině sezóny fantasticky a doufám, že stejně tak tomu bude i nyní. Naše rozhodnutí neznamená, že bychom byli nespokojení s Xavierem Ponsem. On bude mít nyní možnost startovat s vozem Citroën Xsara WRC 2005 a bez tlaku na svou osobu. Určitě mu to pomůže k dosažení dobrých výsledků,“ doplnil Van Dalen.

Tým Kronos Racing nyní ani nepotřebuje souhlas FIA s tím, zda může Sordó vynechat další soutěže, které jsou součástí Junior WRC. Pokud má totiž Sordó angažmá v továrním týmu a startuje s Prioritou 1, pak o žádnou výjimku žádat nemusí.

Zatím ale není jasné, zda se na posledních šesti podnicích vrátí do druhé Xsary WRC Pons, nebo v ní zůstane i nadále Dani Sordó. Podle zákulisních informací bude záležet především na tom, jak se s novým úkolem popere Dani Sordó. Podle toho se posléze tým Kronos Racing rozhodne, koho nominuje na zbývajících šest soutěží seriálu mistrovství světa.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.07.2006 12:47
Cito
zaslouzi si to rozhodne ano....
toplist