www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rally Poland

Kopecký bojuje v Polsku o podium

15. září 2013 • 09:00

Tovární posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Pavel Dresler je v polovině polské rally na čtvrtém místě s malou ztrátou na pódium. Za velmi těžkých podmínek, po silných deštích a na podmáčených tratích, se posádka na voze Škoda Fabia Super 2000 vyvarovala zbytečného rizika – a to zejména s ohledem na boj o titul v evropském šampionátu ERC.

Jan Kopecký - Pavel Dresler, Škoda Fabia S2000 - Rally Poland 2013

„Jízda je neskutečně obtížná. Povrch nemá se šotolinou nic společného, na trati je pouze voda a bláto, k tomu vyjeté koleje,“ říká Kopecký. Čtyři ze sedmi sobotních zkoušek v okolí města Mikołajki u Mazurských jezer byly kvůli dešťům zkráceny. I přesto si našlo cestu na 70. ročník polské rally na sto tisíc fanoušků.

Spolujezdce Pavel Dresler přirovnal podmínky na trati k Rally Dakar. Kopecký s Dreslerem však zachovávají chladnou hlavu a po první etapě jsou se ztrátou pouhých 5,1 sekundy na dohled třetí pozici. „Musíme jet dále plně koncentrovaní a myslet zejména na celkové hodnocení ERC,“ uvedl Kopecký. Do Polska přijel s náskokem 109 bodů v hodnocení šampionátu. Další dobrý výsledek by znamenal rázný krok k vysněnému titulu.

V dosavadním průběhu sezony ERC si Kopecký s Dreslerem dojeli v šesti startech pro pět vítězství a jedno druhé místo. Druhý den je v polské rally na programu šest rychlostních zkoušek a 113,48 kilometrů.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist