www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Rally Jeseníky (MČR-S+HA)

Sprintrally Jeseníky – Štolfa s Hawlem opět uspěli

29. září 2013 • 20:00

„Bylo to především krásné svezení na uklouzaných jesenických silničkách a nakonec i umístění na bedně. Při seznamovacích jízdách bylo sucho, při samotné soutěži naopak. Proto jsme ocenili, že pořadatelé dali tentokrát historiky na začátek startovního pole. Jednak nás mohli vidět i ti, kteří sledují pouze čelo startovní listiny a hlavně bláto nebylo při prvním průjezdu rychlostními zkouškami vytahané a my jsme to „velkým autům“ určitě neznečistili,“ hodnotí právě uplynulou Rally Radio Hey Jeseníky spolujezdec podkrkonošské posádky Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel.

Jindřich Štolfa - Zdeněk Hawel (Škoda 130 L) - Radio Hey Rally Jeseníky 2013

Po sedmi rychlostních zkouškách dokončili soutěž na druhé pozici ve své kategorii, když se o umístění po celou dobu přetahovali s posádkami Hustý – Tesař (Alfa Romeo) a bratry Hejhalovými (Škoda 110 L). V celkovém pořadí Mistrovství ČR historiků obsadili se Škodou 130 L sedmou příčku.

„Motoricky naše jinak kvalitně připravené auto na soupeře nestačí, ale o to více to vynahrazuje Jindra Štolfa svým jezdeckým uměním,“ chválí legendárního jezdce Zdeněk Hawel a dodává: „Letos ještě pojedeme určitě říjnovou Rally Příbram a podle výsledku a aktuálního pořadí v Mistrovství ČR historických automobilů se rozhodneme o účasti na poslední soutěži Rally Vsetín.“

S koncem sezóny přicházejí samozřejmě i plány na další sezónu, a nejinak tomu je i u posádky Štolfa – Hawel. Ti by rádi v příštím roce představili novinku: „Po dvou sezónách s vozem Škoda 130 L chceme spolu startovat i v roce 2014. Definitivní plány však představíme až po letošní poslední soutěži. Děkujeme všem sponzorům, kteří se podílejí na našich startech i doprovodnému týmu,“ zmiňuje dále spolujezdec Hawel.

Po Rally Jeseníky je posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel na desátém místě absolutního pořadí Mistrovství ČR historických vozů, v kategorii 3 jim patří sedmá a ve třídě D1 třetí pozice. Své postavení si budou chtít zlepšit již na nadcházející Rally Příbram, která se jede 5. a 6. října.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist