www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Rally Jeseníky (MČR-S+HA)

Vítězka Czech Women Talent nadále na stříbrné vlně

30. září 2013 • 10:00

Sedmý závod seriálu sprintrally Rally Jeseníky nabídl podobný scénář jako předchozí starty vítězky projektu Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenkové. I v okolí Šternberku nestačila v Dámském poháru jen na Martinu Daňhelovou a počtvrté v sezoně skončila druhá.

Lucie Červenková - Tomáš Plachý (Citroën DS3 R1) - Radio Hey Rally Jeseníky 2013

Tým Gekon Racing nasadil vůz Citroën DS3 R1 tři týdny před startem sprintu v Jeseníkách na Barum rally, kde s ním zajel několik výtečných časů Adam Kobliha. Na tuto reputaci Lucie Červenková úspěšně navázala. Na mladou závodnici opět čekala zcela nová trať, jízdu navíc ještě ztížilo nevlídné počasí a množství vytahaného bláta a nečistot na trati.

„Už při tréninku se mi tratě Rally Jeseníky líbily. Doposud nejvíce ze všech, na kterých jsem letos startovala,“ popsala své pocity Lucie Červenková.

Vstup do závodu posádce Lucie Červenková – Tomáš Plachý ještě trochu zkomplikovat problém s interkomem v úvodním testu, ale do dalších kilometrů se problém odstranil a Lucie mohla pokračovat ve sbírání jezdeckých zkušeností.

„Opět se nejelo na suchu, proto jsem ráda, že jsem zvládla závodit i v tak zrádných podmínkách a výsledkem bylo opět druhé místo v Dámském poháru, což mě samozřejmě potěšilo,“ uvedla v cíli Lucie a pokračovala: „Ráda bych poděkovala za bezproblémový závod skvělému týmu a také spolujezdci. Zatím nás během sezony nepotkal žádný technický problém, což je skvělá vizitka ´er jedničky´.“

„Do Jeseníků se rád vracím, tamní tratě jsou pěkné, ale také hodně zrádné. Letošní ročník navíc poznamenal déšť. Ale i s tím se Lucie dokázala vyrovnat a tentokrát nechala za sebou ve třídě i v Dámském poháru tradiční soupeře či soupeřky. Určitě zajela solidní standard,“ doplnil navigátor Tomáš Plachý.

Vůz Citroën DS3 R1B se nyní představí na Rally Příbram, do jeho kokpitu opět usedne Adam Kobliha. „Startem v Příbrami chci Adamovi vynahradit brzké odstoupení na Barumce, kde udělal vozu skvělou reklamu. Navíc už nyní je jasné, že pro příští sezonu bude oficiálně vypsána třída R1, což doufám pomůže rozvoji vozů této specifikace na českých tratích,“ odtajnil zajímavou informaci šéf stáje Gekon Racing a promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist