www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Croatia Rally

Molly Taylor vítězkou premiérové sezony dámského poháru ERC

2. října 2013 • 12:10

Díky úspěšnému absolvování Chorvatské rally si australská pilotka Molly Tyalor zajistila zisk titulu v premiérové sezoně FIA ERC Ladies‘ Trophy. Na druhém místě skončila Bulharka Jekatěrina Stratjeva, která byla spolu s Molly jedinou pravidelnou dámskou účastnicí v letošním mistrovství Evropy. O třetí místo se díky jednorázovým startům dělí Melissa Debackere z Belgie a Asja Zupanč ze Slovinska, která opanovala právě klasifikaci Croatia Rally.

Molly TaylorMolly Taylor - Seb Marshall, Citroën DS3 R3T - Croatia Rally 2013

Molly Taylor navigovaná britským spolujezdcem Sebem Marshallem v letošním evropském programu využívala Citroën DS3 R3T a postupně odstartovala v sedmi soutěžích FIA ERC. Hned na úvodním podniku na Azorech a později také v Belgii odstoupila, na ostatních podnicích ale nenašla přemožitelku. Jekatěrina Stratjeva startuje už několik sezon s o třídu slabším Citroënem C2R Max a tak není divu, že letos v přímé konfrontaci s Australankou tahala za kratší konec lana a sbírala samá druhá místa. Bulharka má sice na svém kontě výhru z Kanárských ostrovů, avšak kvůli započítávání čtyř nejlepších rally už pouze škrtá výsledky bez šance na zvrácení celkového pořadí šampionátu.

„Bylo to náročné, ale zvládli jsme to,“ nechala se slyšet po Chorvatské rally Molly Taylor. „Chtěla bych poděkovat celému týmu, Sebovi a společnosti United Business, která do mě vložila svou důveru. Dostala jsem tak možnost pracovat na plně profesionální úrovni, kde mi všichni poskytli to nejlepší možné. Když vyhrajete, tak se všechno zpětně zdá jako jednoduché, ale ono to tak nebylo. Sezona byla těžká, v ERC jsme odstartovali v sedmi soutěžích a šest z nich pro nás bylo kompletně nových. Vítězná trofej každopádně patří celému týmu,“ uzavírá Molly Taylor.

FIA ERC Ladies' Trophy (po Croatia Rally)
1.Molly Taylor (AUS, Citroën DS3 R3T)12
2.Jekatěrina Stratjeva (BGR, Citroën C2R2 Max)9
3.Melissa Debackere (BEL, Peugeot 207 S2000)3
=Asja Zupanč (SVN, Mitsubishi Lancer Evo IX)3

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.10.2013 20:54
Karbonyl - moderátor
Oslavy se zřejmě podařily :-D

odkaz na scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net
toplist