www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Catalunya

Paddon a Al-Kuwari ve Španělsku s Fiestami WRC

4. října 2013 • 10:00

Jeden z největších rallyových businessmanů Malcolm Wilson si už shání solventní zákazníky na nadcházející sezónu. Proto dostanou na Rally Catalunya možnost svézt se s Fordem Fiesta RS WRC Hayden Paddon a Abdullaziz Al-Kuwari.

design Haydena Paddona pro Rally Catalunya 2013

Oba jezdci se v letošní sezóně objevovali ve WRC2. Zatímco Paddon byl rád, že sehnal prostředky na tři starty s Fabií S2000, u Al-Kuwariho je situace jiná. Stojí za ním bohatí šejkové z Kuvajtu, čehož si všiml Malcolm Wilson a těsně před začátkem sezóny ho přetáhl z již naplánovaného projektu s TOK Sportem. A jak se zdá, mistrovství světa čtyřiatřicetiletému Al-Kuwarimu sedí, Zatímco se při svých startech na závodech mistrovství Evropy či na domácím kolbišti spíše trápil, maratónský formát MS mu vyhovuje mnohem více. Hned při loňské premiéře na Rally Acropolis dojel desátý absolutně, letos za volantem Fordu Fiesta S2000 brázdí tratě WRC2. Kombinace systému superally a možnosti zabodovat na slaběji obsazených soutěžích v Mexiku, Argentině a Austrálii jej vynesla do průběžného čela klasifikace WRC2.

A jak se ke startu stavějí oba jezdci? „Celý rok jsme pracovali na nějakém pořádném startu a jsem rád, že se nám podařilo dát tento start dohromady. Samozřejmě, nechci být ve voze jenom na jediný závod. Pokusíme se ve Španělsku předvést to nejlepší a pak to zúročit při jednáních o sezóně 2014,“ řekl Hayden Paddon. To Abdullaziz Al-Kuwari prozradil: „Zavolal mi majitel Seashore Qatar Rally Teamu Salim Al-Mhannadi, že za odměnu naší letošní tvrdé práce a za dobré výsledky dostaneme možnost startovat ve Španělsku s vozem WRC. Ve Walesu ale pojedeme opět s S2000, naší letošní prioritou je WRC2. Co se týče příštího roku, ještě nemáme rozhodnuto. Jsem ale ambiciózní člověk, takže pokud se můj sponzor rozhodne pro plnou sezónu s vozem WRC, budu připravený.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist