www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Catalunya

Fotogalerie z Rally Catalunya od André Lavadinha

foto

31. října 2013 • 10:00

Předposledním dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Catalunya. Španělská soutěž je v kalendáři exotická tím, že se jede na asfaltovém a šotolinovém povrchu, úvodní etapa se navíc jela za tmy. Jak to na tratích zkoušek vypadalo můžete nasát ze snímků našeho spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Robert Kubica mistrem WRC2

foto

31. října 2013 • 09:00

Robert Kubica a spolujezdec Maciej Baran vydobili jako první Poláci v historii rallyový titul mistrů světa. Podařilo se jim to jeden podnik před koncem seriálu, na španělské Rally Catalunya. Jediný zbývající rival Abdulaziz Al-Kuwari na této soutěži startoval s vozem WRC, tedy v jiné klasifikaci, a byl tak již bez šance na zvrácení výsledku.

žádný příspěvek celý článek »

Sepp Wiegand musel ve Španělsku vzdát boj o pódium

foto

29. října 2013 • 11:50

Jaká to smůla pro Seppa Wieganda: Na obzoru se rýsovalo pódiové umístění ve španělské rally, které se ale těsně před koncem pro technický problém rozplynulo. Ve 13té z 15 rychlostních zkoušek musel německý pilot odstoupit z průběžné druhé pozice kategorie WRC-2.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po výborném výkonu sedmý na španělské Rally Catalunya

foto

28. října 2013 • 09:00

Po dvou dnech na asfaltu se v neděli akce na katalánské rally přesunula na šotolinu, když na posádky předposledního závodu MS v rally čekalo šest rychlostních zkoušek. Martin Prokop pokračoval v dobrém tempu nastoleném již v úvodu soutěže, a tak si na cílovou rampu u pláže v letovisku Salou společně se spolujezdcem Michalem Ernstem dojel pro sedmé místo celkové klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier vyhrál Rally Catalunya, VW mistrem ve značkách

foto

27. října 2013 • 19:00

Sébastien Ogier opanoval i předposlední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Catalunya. Kromě potvrzení titulu mistra světa v jezdcích pak definitivně potvrdil i titul značek pro Volkswagen. Suverenitu německé značky potvrdil druhým místem Jari-Matti Latvala.

žádný příspěvek celý článek »

Záverečné podujatie JWRC 2013 odštartuje v Španielsku

foto

25. října 2013 • 14:00

Už 25. októbra odštartuje v Španielsku záverečné podujatie Majstrovstiev sveta juniorov 2013 (JWRC). Populárna Rally RACC - Rally de Espana ponúkne posádkam počas troch dní celkom 15 rýchlostných testov o celkovej dĺžke takmer 356 km. Juniori tentoraz absolvujú kompletný program a na štarte samozrejme nebude chýbať ani posádka tímu Styllex motorsport Martin Koči - Lukáš Kostka.

žádný příspěvek celý článek »

Nesmyslný shakedown na Rally Catalunya vyhrál Dani Sordo

foto

24. října 2013 • 16:30

Celkem nesmyslná trať sestávající se z rovných úseků, kruhových objezdů a jedné prudší zatáčky, tak lze charakterizovat dnešní shakedown na předposlední díl mistrovství světa, Rally Catalunya. Nejrychlejší na něm byl domácí matador Dani Sordo s Citroënem DS3 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Kompletní katalánské menu v podání Citroënu

foto

22. října 2013 • 15:00

Předposlední kolo programu mistrovství světa WRC 2013, Rally RACC Španělsko - Katalánsko, servíruje posádkám vskutku rozmanité menu. Rally zahrnující rychlostní zkoušky denní i noční, na povrchu asfaltovém i šotolinovém, to vše je pro posádky Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team velkou výzvou zvítězit.

žádný příspěvek celý článek »

Sepp Wiegand chce ve Španělsku na pódium

foto

21. října 2013 • 14:50

V rámci mistrovství světa kategorie WRC-2 chce německá posádka Sepp Wiegand a Frank Christian s vozem Škoda Fabia Super 2000 hrát prim. Ve Španělsku od 25. do 27. října chce tato dvojice získat umístění na pódiu. Mladé německé naděje tak mohou v šestém letošním WRC-2 startu nadále usilovat o konečné umístění na prvních třech pozicích v šampionátu. Dohnat 16bodovou ztrátu bude těžké a napínavé.

žádný příspěvek celý článek »

Paddon a Al-Kuwari ve Španělsku s Fiestami WRC

foto

4. října 2013 • 10:00

Jeden z největších rallyových businessmanů Malcolm Wilson si už shání solventní zákazníky na nadcházející sezónu. Proto dostanou na Rally Catalunya možnost svézt se s Fordem Fiesta RS WRC Hayden Paddon a Abdullaziz Al-Kuwari.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Catalunya

foto

1. října 2013 • 15:00

Celkem 64 dvojic můžeme nalézt na seznamu přihlášených posádek na předposlední díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým bude o posledním říjnovém výkendu Rally Catalunya, která bude mít i v letošním roce centrum ve městě Salou.

žádný příspěvek celý článek »

toplist