www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye de France - Alsace

Stéphane Consani se kaje za porušení pravidel

9. října 2013 • 20:05

Letošní sezóna měla být pro Stéphana Consaniho více než fantastickou. Namísto toho však končí pořádnou ostudou. Talentovaný francouzský mladík letos opět startoval v MS s podporou francouzské automobilové federace FFSA a společnosti Oreca, ale v během roku se mu příliš nedařilo a vše vygradovalo jeho přistižením při ilegálním tréninku na nedávnou Rally de France - Alsace.

Stéphane Consani

Možná po tlakem úspěchů ostatních jezdců hájících barvy národního týmu Equipe de France se vydal Consani na nepovolený trénink před Rallye de France. Toto porušení notoricky známých pravidel však s sebou v jeho případě přineslo tvrdý trest. Při přistižení se totiž nejen snažil vyhnout přímé konfrontaci, ale navíc způsobil i dopravní nehodu.

Rozhodnutím sportovních komisařů Rallye de France byl poté nejen vyloučen z této soutěže, ale kromě toho mu byly odebrány veškeré body, které letos získal v hodnocení WRC3. Vedle toho pak byl vyloučen do zbytku sezóny mistrovství světa 2013 a FIA podala žádost na jeho národní ASN ohledně odebrání licence soutěžního jezdce.

„Díky podvodu, kterého jsem se dopustil v Alsasku, navíc v barvách francouzské federace a jako držitel titulu magazínu Echappement 'Naděje roku', jsem hodně zkazil svoji reputaci a zklamal všechny, kteří mi důvěřovali,“ sype si nyní popel na hlavu Stéphane Consani. „Nedokázal jsem si plně uvědomit následky svého chování. Nyní toho hořce lituji. Hodně lidí mi důvěřovalo a hodně lidí mi radilo a já jsem je neuposlechnul.“

„Naprosto chápu rozhořčení mých přátel z řad jezdců a spolujezdců a chtěl bych se jim upřímně omluvit. Jmenovitě bych se chtěl omluvit Francouzské federaci motoristického sportu a jejímu prezidentu Nicolasi Deschauxovi a řadě dalších, mým kolegům z Equipe de France, redakci magazínu Echappement, týmu Citroen Racing, pořadatelům Rallye de France ... všem mým partnerům, přátelům a známým, mým rodičům a mému bratrovi a také spoustě diváků a fanoušku. Všem chci říci jen jedno: Je mi to moc líto.“

Stéphane Consaniho nyní čeká předvolání před soud FFSA, kde bude jeho přestupek dále projednáván a posuzován.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.10.2013 17:47
Pluto - moderátor
Už se ti podařilo někoho chytit? Mě ne, i když se o to (hlavně před Barumkou) pokouším.
10.10.2013 22:14
Walach
To by v MMČR muselo být omluv :-))
toplist