www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye de France - Alsace

Fotogalerie z Rallye de France od André Lavadinha

foto

17. října 2013 • 19:00

Zatím poslední díl MS v automobilových soutěžích, Rallye de France, se zapíše do historie jako podnik, kde se loučil se svou kariérou legendární Sébastien Loeb a byl korunován jeho nástupce na světovém trůnu Sébastien Ogier. Jak to v Alsasku vypadalo můžete posoudit na snímcích našeho redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Stéphane Consani se kaje za porušení pravidel

foto

9. října 2013 • 20:05

Letošní sezóna měla být pro Stéphana Consaniho více než fantastickou. Namísto toho však končí pořádnou ostudou. Talentovaný francouzský mladík letos opět startoval v MS s podporou francouzské automobilové federace FFSA a společnosti Oreca, ale v během roku se mu příliš nedařilo a vše vygradovalo jeho přistižením při ilegálním tréninku na nedávnou Rally de France - Alsace.

příspěvků: 2 celý článek »

Martin Prokop Rallye de France nedokončil

foto

8. října 2013 • 11:00

Druhé letošní nešťastné „DNF“, tedy nedokončenou soutěž, si připisuje posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst. Stejně jako začátkem srpna ve Finsku, tak i o uplynulém víkendu ve Francii jim stopku vystavila technická závada na jejich Fiestě WRC a znovu to bylo odstoupení z devátého místa průběžné kvalifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye de France od Dalibora Benycha

foto

7. října 2013 • 19:00

Uplynulá Rallye de France se zapíše do historie jako podnik, kde se loučil se svou kariérou legendární Sébastien Loeb a byl korunován jeho nástupce na světovém trůnu Sébastien Ogier. Jak to v Alsasku vypadalo můžete posoudit na snímcích našeho redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb ukončil kariéru havárií

foto

7. října 2013 • 16:15

Jedna z největších legend historie automobilových soutěží uzavřela o uplynulém víkendu kariéru továrního jezdce v automobilových soutěžích. Derniéra však nedopadla podle představ.

žádný příspěvek celý článek »

Francie: Ogier své tažení za titulem završil vítězstvím na domácí půdě

foto

6. října 2013 • 17:00

Naprosto stylově ukončila své tažení za premiérovým titulem mistrů světa posádka Sebastien Ogier - Julien Ingrassia. Na domácí Rallye de France - Alsace dokázala dvojice továrního týmu Volkswagen zvítězit a pomyslně tak doslova přebrala vládu nad světovou rally od svých krajanů Sebastiena Loeba a Daniela Eleny.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. a 2. etapy Rallye de France

foto

6. října 2013 • 12:55

První a druhý den letošní Francouzské rally s sebou přinesl vyrovnané souboje hned několika posádek. Dění na trati pro vás přímo na místě zachytil objektivem svého fotoaparátu náš polský redační kolega Tomasz Bugiel.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rallye de France

foto

3. října 2013 • 20:05

Oficiální program Francouzské rally samozřejmě tak jako u ostatních soutěží zahájil dnes ráno shakedown. Jeho atmosféru si nyní můžete přiblížit ve fotogalerii našeho stálého redakčního spolupracovníka Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier se stal mistrem světa

foto

3. října 2013 • 19:10

Po dlouhé devítileté sérii Sébastiena Loeba se mistrovství světa v automobilových soutěžích dočkává nového šampiona. Paradoxně o tom definitivně rozhodla úplně první rychlostní zkouška Rallye de France, po které je možné konstatovat, že novým mistrem světa se stává Sébastien Ogier.

žádný příspěvek celý článek »

Francie: Úvodní speciálku vyhrál Dani Sordo

foto

3. října 2013 • 19:00

Tovární jezdec Citroënu Dani Sordo navázal na úspěch ze shakedownu a zvítězil v úvodní rychlostní zkoušce Rallye de France konané ve Štrasburku na parkovišti. A protože to byla zároveň power stage, Sordo sebral Neuvillovi i teoretickou šanci na zisk titulu a definitivně korunoval Sébastiena Ogiera letošním mistrem světa.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rallye de France vyhrál Dani Sordo

foto

3. října 2013 • 12:00

Španělský jezdec Dani Sordo, který tentokráte není nominován jako bodující jezdec pro první tým Citroënu, vyhrál dnešní shakedown na Rallye de France. O druhé místo se podělili Thierry Neuvile a Mikko Hirvonen se ztrátou vteřiny a půl. Sébastienové Loeb a Ogier se podělili o páté místo se ztrátou téměř tří vteřin.

příspěvků: 1 celý článek »

Loeb versus Ogier v přímém přenosu!

foto

2. října 2013 • 15:20

Mediasport.cz Vám s velkou radostí přináší sérii hned několika přímých přenosů z nadcházející Francouzské rally. Od čtvrtka do neděle tak můžete být přímými svědky finální fáze letošního MS.

žádný příspěvek celý článek »

Vzpomínky devítinásobného mistra světa

foto

2. října 2013 • 14:45

Několik dní před startem rally číslo 168 jsou statistiky Sébastiena Loeba vskutku ohromující: 78 celkových vítězství, 116 pódií, 896 vyhraných rychlostních zkoušek, 1619 bodů na kontě, ale jen 20 vypadnutí… a samozřejmě 9 světových titulů spolu s Danielem Elenou. Je velice obtížné vybrat jednu, ale se souhlasem Séba připojujeme hned několik vzpomínek.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Top Driver - Tlak se zvyšuje

foto

1. října 2013 • 14:00

Předposlední kolo Citroën Top Driver šampionátu, Rally Francie – Alsasko, napoví o možném držiteli titulu. Z šesti klasifikovaných posádek mohou ještě čtyři zasáhnout do boje o nejvyšší příčku. Nicméně právě Francie by měla být silnou nápovědou pro finále mistrovství v listopadu ve Walesu.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb s Elenou – derniéra ve WRC

foto

1. října 2013 • 09:00

Bez ohledu na výsledek vstoupí Rally Francie - Alsasko 2013 do historie motoristického sportu. Stane se totiž posledním podnikem, na kterém se do vozu stáje Citroën Total Abu Dhabi WRT posadí Sébastien Loeb s Danielem Elenou. Vítězové 78 jednotlivých rally a devítinásobní mistři světa by rádi ve svém finálovém startu uspěli na jejich domácí trati.

žádný příspěvek celý článek »

toplist