www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rallye Sanremo

Lappi dojel na Rally Sanremo na druhém místě

13. října 2013 • 19:50

Po skvělé stíhací jízdě vybojovali Esapekka Lappi a Janne Ferm pro značku Škoda na 55. ročníku Rally Sanremo druhé místo. Finské duo ukázalo druhý den italské klasiky výborný výkon a posunulo se o čtyři příčky nahoru. Čerstvý mistr Evropy Jan Kopecký dával na místě v roli diváka Lappimu cenné rady.

Esapekka Lappi - Janne Ferm, Škoda Fabia S2000 - Rally Sanremo 2013

„Byla to skutečně těžká rally. Je to sen, startovat zde poprvé a hned být na pódiu,“ říká přešťastný Lappi a dodává: „Nasbírali jsme zde plno asfaltových zkušeností.“ Nejlepším časem v desáté, poslední rychlostní zkoušce, poskočilo finské duo ještě z průběžného čtvrtého místa až na pódium. Pro talentovaného pilota byl start na technických tratích v horách kolem středozemního moře absolutní novinkou, rovněž na asfaltu přitom teprve sbírá zkušenosti.

Velkou pomocí byl na legendární Rally Sanremo týmový kolega Jan Kopecký, který s šesti letošními triumfy v ERC ovládl celkové hodnocení a soutěž tentokrát sledoval v pozici diváka. „Jan mi dal opravdu pár dobrých tipů,“ pochvaloval si Lappi. Fakt, že poháry předával Lappimu s Fermem na konci soutěže Kopecký s Dreslerem, byl pro finskou posádku vskutku speciálním momentem.

Výsledkem v Sanremu potvrdil loňský finský šampión opět svůj talent. V loňském roce zvítězil při svém premiérovém startu v továrních barvách na soutěži v Polsku a v tomto roce v rámci WRC-2 v Portugalsku. Také v asijsko-pacifickém šampionátu (APRC) bral letos Lappi již dvě vítězství. V Číně pojede 2. – 3. listopadu o titul pro značku Škoda: „Cíl je společně s týmovým kolegou Gauravem Gillem jasný – vítězství v hodnocení značek.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist