www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Wales Rally GB

Robert Kubica ve Walesu s WRC

15. října 2013 • 13:00

Jako třešničku na dortu v podobě vydařené sezony WRC2 dostane Robert Kubica možnost startovat na závěrečné Wales Rally GB s továrním Citroënem DS3 WRC. Někdejší jezdec Formule 1 a jeho navigátor Maciej Baran pojedou s vozem Khalida Al Qassimiho.

Robert Kubica

Kubica byl v letošním MS jedním z největších překvapení, když v rámci WRC2 vyhrál za volantem Citroënu DS3 S2000 čtyři ze šesti absolvovaných podniků. Oprávněně tak tento sub-šampionát vede a na zbývajícím podniku ve Španělsku mu stačí dojet do druhého místa, aby své prvenství potvrdil.

Šéf Citroën Racingu Yves Matton se nechal slyšet, že i kdyby se poslední krok Kubicovi nepodařil, ukázal už Polák dost na to, aby mohl poskočit na další úroveň – na tu nejvyšší. „Při diskuzi s Robertem jsme se shodli, že by mohl postoupit výš, pokud získá titul ve WRC2. V současné chvíli ho sice ještě nemá, ale i kdyby se mu to ve Španělsku nepodařilo, zůstává faktem, že za sebou má velice úspěšný rok. Proto si Robert start ve Walesu rozhodně zaslouží. Jeho motivace a profesionální přístup jsou základními ingrediencemi pro jeho úspěch,“ říká Matton.

Robert Kubica - Maciej Baran, Citroën DS3 RRC - Rally Deutschland 2013

„Tento jednorázový start je pro mě obrovskou příležitostí, ale ještě mnohem větší výzvou,“ říká Robert Kubica. „Wales Rally GB jsme původně neměli v plánu, takže jsem rád, že získáme nové zkušenosti navíc. Chtěl bych tuto příležitost využít k poděkování všem našim partnerům, kteří nám umožnili absolvovat celou tuto báječnou sezonu.“

V rovině spekulací lze konstatovat, že každá karta má svůj rub i líc. Auto, se kterým pojede Kubica Britskou rally, bylo totiž původně vyhrazeno pro Krise Meeka. Ten však při všech letošních startech za Citroën selhal a vypadá to, že se Meeke ve Walesu oproti původním plánům s továrním vozem nesveze. Ještě zajímavější je informace, podle které by Robert Kubica měl v roce 2014 reprezentovat francouzskou značku prostřednictvím kompletního programu MS s vozem WRC. Pokud by to byla pravda, lze chápat jeho start ve Walesu také jako zkušební rally před nadcházejícím ročníkem světového mistrovství.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.10.2013 15:43
Pluto - moderátor
Kubica pojede s WRC i příští rok :-)
toplist