www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Catalunya

Sébastien Ogier vyhrál Rally Catalunya, VW mistrem ve značkách

27. října 2013 • 19:00

Sébastien Ogier opanoval i předposlední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Catalunya. Kromě potvrzení titulu mistra světa v jezdcích pak definitivně potvrdil i titul značek pro Volkswagen. Suverenitu německé značky potvrdil druhým místem Jari-Matti Latvala.

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Catalunya 2013

Soutěž však nebyla pro Ogiera tak jednoduchá. Od úvodu sice vedl, domácí Dani Sordo a týmový kolega Latvala byli na dostřel. Prvním zlomovým momentem byla RZ 6, kde dostal Ogier defekt, ztratil téměř minutu a propadl se až na šesté místo. Tato ztráta mu však paradoxně pomohla do závěrečné šotolinové etapy, do které startoval až ze čtvrtého místa a měl tak mnohem čistější trať. A tak zatímco Sordo s Latvalou se celkem trápili, Ogier je bez problémů dohnal a předehnal. Dani Sordo pak v marné snaze udržet se alespoň Latvaly na předposledním testu havaroval.

Na třetí místo na stupních vítězů tak postoupil jeho týmový kolega Mikko Hirvonen následován tentokrát nepříliš výrazným Thierry Neuvillem. Ten se trápil s nastavením vozu, ostatně jako všichni jezdci s továrními Fordy, navíc jej ještě zbrzdil defekt. I tak dokázal porazit své týmové kolegy Novikova a Ostberga. Na sedmém místě opět skončil Martin Prokop, který na asfaltu srdnatě bojoval s premiérově startujícím Haydenem Paddonem, na šotolině mu pak, trochu překvapivě, ujel.

Devátý absolutně skončil Robert Kubica, který tak získal titul mistra světa ve WRC2, když dokázal o více než dvě minuty porazit i svého největšího soupeře Abdulazize Al Kuwariho, zde startujícího se speciálem WRC.

Konečné výsledky Rally Catalunya

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Catalunya

-

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Předposledním dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích bude Rally Catalunya. Španělská soutěž je v kalendáři exotická tím, že se jede na asfaltovém a šotolinovém povrchu, úvodní etapa se navíc pojede za tmy. Průběh celé soutěže můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist