www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Catalunya

Martin Prokop po výborném výkonu sedmý na španělské Rally Catalunya

28. října 2013 • 09:00

Po dvou dnech na asfaltu se v neděli akce na katalánské rally přesunula na šotolinu, když na posádky předposledního závodu MS v rally čekalo šest rychlostních zkoušek. Martin Prokop pokračoval v dobrém tempu nastoleném již v úvodu soutěže, a tak si na cílovou rampu u pláže v letovisku Salou společně se spolujezdcem Michalem Ernstem dojel pro sedmé místo celkové klasifikace. Přestože se již letos i minulý rok dokázal umístit na vyšších příčkách, panuje v týmu s výsledkem ze Španělska obrovská spokojenost.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Catalunya 2013

„Dnes to bylo opět velmi dobré. Z výsledku jsem nadšený a mohu ho v klidu označit za můj zatím nejlepší za dobu působení v kategorii WRC. Samozřejmě nikoliv umístěním samotným, ale zejména ztrátou na kilometr a tím, že jsme zase kousek blíž těm nejrychlejším před námi v továrních autech. Již po Francii jsme tušili, jak by mělo vypadat nastavení a správný jízdní styl a to se nám tady ve Španělsku potvrdilo. Ujistit se o tom musíme samozřejmě i v Anglii, ale již tento výsledek nepovažuji jen za úlet, ale součást progresu, na kterém celý tým závod od závodu pracuje.

Teď už to jsou jen malé krůčky a mravenčí práce - třeba mi dnes neseděl rozpis a zase je nad čím na příště přemýšlet,“ líčí nadšený Martin Prokop a blíže popisuje některé momenty z dnešního dne: „Na trať jsme vyráželi velice brzy za situace, kdy nízké slunce osvětlovalo rozvířený prach, takže nebylo doslova nic vidět. Všichni jezdci zpomalovali a dokonce zastavovali, včetně nás. Byli jsme z toho hodně vykulení a naštvaní. Chvílemi jsme jeli zcela mimo cestu a hledali, kudy ty závody vlastně vedou. Další horké chvíle nám nastaly v druhé polovině poslední erzety, když nám odešly brzdy a do toho ještě přestaly fungovat pneumatiky. Celkem divoce jsme kontrolovali pozici, ale i tak pořád s dobrým dílčím výsledkem v inkriminované zkoušce. Chtěl bych poděkovat celému týmu za odvedenou práci a také fanouškům za podporu. Již nyní se těšíme na finále ve Walesu!“

Jipocar Czech National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist