www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 13 - Setkání mistrů

XII. Setkání mistrů: RallyeEvent přiveze hvězdy z rally, z Dakaru, ale i z oblak

14. listopadu 2013 • 17:00

XII. Global Assistance Setkání mistrů, které se uskuteční v sobotu 23. a v neděli 24. listopadu 2013, představí hvězdy rally, rallycrossu a autokrosu. To jsou známé informace, jež potvrzují dvanáctiletou tradici této akce na autodromu v Sosnové. Letos poprvé se ale představí i účastníci nejtěžšího maratónského automobilového závodu planety, a to Rallye Dakar. Do Global Assistance Racing Arény v Sosnové je přiveze projekt RallyeEvent, který nabízí zážitky v rally vozech při akcích i pro laickou veřejnost a firmy.

Martin Šonka

Aleš Loprais je velmi dobře známý automobilový závodník, který Českou republiku a InstaForex Loprais tým pravidelně reprezentuje na Rallye Dakar, ale také třeba na Silk Way Rally. Na Rallye Dakar patří každoročně mezi ty největší adepty na stupně vítězů, a tak i on jednoznačně patří mezi mistry volantu a pořadatelům XII. Global Assistance Setkání mistrů je ctí, že jej mohou letos v Sosnové přivítat stejně jako sedminásobného účastníka Rallye Dakar a držitele mezinárodní ceny Fair play za záchranu lidského života motocyklového závodníka, Davida Pabišku. Představovat jediného pravidelného účastníka mistrovství světa rally ve voze WRC a mistra světa JWRC Martina Prokopa by bylo nošením dříví do lesa. Jipocar tým přiveze na XII. Global Assistance Setkání mistrů do Sosnové svůj Ford Fiesta RS WRC za jehož volantem se objeví i Štěpán Vojtěch.

RallyeEvent ale do Sosnové vyslal ještě dalšího svého zástupce, kterým bude jeden z nejlepších českých leteckých akrobatů a účastník Red Bull Air Race Martin Šonka. Tento letecký akrobat a vojenský pilot letounu JAS-39 Gripen se pyšní titulem vicemistr světa kategorie Unlimited z roku 2011 a je současně úřadující 4 násobný mistr České republiky v letecké akrobacii kategorie Unlimited, vítěz mezinárodních soutěží Aerobatic Freestyle Challenge 2012, Elite Aerobatic Formula 2012 a mnoha dalších. V současné době se naplno připravuje na nadcházející sezónu světové série Red Bull Air Race, která začíná na konci února 2014 prvním závodem v Abu Dhabi. Martin je jediným Čechem, který v této soutěži elitních pilotů závodí. Martin Šonka si v letošním roce v Sosnové obhlídne terén, kde by mohl v budoucnu předvést své umění naživo nad hlavami diváků. Stejně jako ostatní hosté projektu RallyeEvent, bude i Martin Šonka připraven v Sosnové při XII. Global Assistance Setkání mistrů rozdat autogramy fanouškům. Jmenovaní mistři volantu, řídítek a kniplu akrobatického letounu, se v rámci programu XII. Global Assistance Setkání mistrů představí také v exhibičním závodu dvojic s upravenými vozy Peugeot 206 RC, které pro své akce používá RallyeEvent.

Předposlední listopadový víkend, 23. a 24. listopadu v Sosnové u České lípy XII. Global Assistance Setkání mistrů tak nabízí další lákadlo pro motoristické nadšence a další důvod k návštěvě jedné z posledních motoristických akcí roku.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist