www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 13 - Setkání mistrů

Mistrovský titul Václav Pech jun. oslaví v Sosnové

22. listopadu 2013 • 11:00

Letošní sezona Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se u EuroOil – invelt teamu nesla v duchu vlastních úprav jejich vozu MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, s nímž posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel jela již druhou kompletní sezonu. Prakticky před každým závodem plzeňský team usilovně testoval, ladil nastavení a snažil se najít rezervy vozu tak, aby byl připravený rovnocenně bojovat na všech soutěžích MMČR. Zde se jako největší soupeř jasně ukázal tovární team automobilky Škoda s jezdcem Janem Kopeckým, kterému ale Pech s Uhlem dokázali velmi zdatně sekundovat. „Jsem nesmírně rád, že se nám po loňské, ne úplně povedené sezoně, podařilo dostat auto do konkurenceschopného stavu a hlavně dál, než čeho dosáhl specializovaný anglický úpravce Prodrive. Byla to mravenčí práce celého teamu, a i externích spolupracovníků. Všem velmi děkuji, protože jen díky tomu jsme mohli rovnocenně soupeřit o nejvyšší příčku,“ říká spokojený Václav Pech jun.

Václav Pech - Petr Uhel (Mini John Cooper Works S2000) - Barum Czech Rally Zlín 2013

Modrobílé MINI EuroOil – invelt teamu v letošním roce stálo dvakrát na nejvyšším ze stupňů vítězů při Rallye Šumava a Rallye Český Krumlov. Třikrát obsadilo druhé místo na Rallye Hustopeče, Rallye Bohemia a také při mistrovství Evropy na konkurencí nabité Barum Rallye. Z rakouské Jänner Rallye si team přivezl velmi cenné body za čtvrté místo, což v konečném součtu znamenalo, že v roce 2013 se stali absolutními mistry Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Tímto titulem se plzeňská dvojice může pyšnit za svoji kariéru celkem po šesté a řadí se tak k nejúspěšnějším soutěžním jezdcům historie české rallye.

Václav Pech jun. přijede titul mistra ČR v rallye oslavit o tomto víkendu na tradiční Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy, kde už mnohokrát celkově zvítězil, včetně nezapomenutelného duelu v roce 2009 s devítinásobným mistrem světa Sebastienem Loebem. „V Sosnové a na prosincovém Pražském rallysprintu pojedeme s vozem přestavěným do kategorie WRC a moc se na tento zážitek těším. Motor má totiž u této specifikace sací otvor (tzv. restriktor) o 3 mm větší než můžeme používat v mistrovství a tudíž i podstatně větší výkon a tomu odpovídající svezení,“ těší se Václav Pech.

Letos bude v Sosnové při Setkání mistrů opravdu velká konkurence a EuroOil – invelt team srdečně zve na tuto show všechny své fanoušky a příznivce motorismu, kdy v sobotu 23.11. budou tréninkové jízdy a 24.11. vlastní závod (viz. www.rallycross-sosnova.cz).

Zita Vinšová
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist