www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 13 - Mikuláš Zaremba Rally Slušovice

Okruh kolem dostihové dráhy se stane centrem dění

6. prosince 2013 • 15:45

Závěr letošní domácí sezony v automobilových soutěžích proběhne v sobotu 7. prosince při Mikuláš Zaremba Rally ve Slušovicích. Pořadatelé z AK Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili celkem dva úseky rychlostních zkoušek s názvy Dostihovka okruh a Podhoran. Soutěžící ukrojí při této rallyshow celkovou porci třiceti ostrých kilometrů. Centrem veškerého dění se stane známý areál kolem dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se odehraje okruhová rychlostních zkouška a v prostorách Dostihové ulice a areálu firmy Fytos bude umístěna servisní parkoviště.

Pořadatelé vychází z osvědčeného modelu předchozích ročníků a opět umístili zdravé srdce soutěže kolem dostihové drány ve Slušovicích. Na okruhové erzetě kolem dostihovky sáhli z bezpečnostních důvodů k podstatným změnám. Jednak zde umístí zpomalovací retardéry a rozmístí rovněž větší množství balíků slámy. V rámci jedné rychlostní zkoušky se pojedou celkem tři okruhy a tato erzeta se jede při letošním ročníku hned třikrát. To značí, že je přímo předurčena je shlédnutí celého startovního pole Mikuláš Zaremba Rally. Letmý cíl je nově umístěn ve výjezdu do obce Březová. „Vstup na tuto atraktivní rychlostní zkoušku bude zpoplatněn spíše symbolickým vstupným, které činí čtyřicet korun. Divák k tomu dostane miniprogram se startovní listinou, dále časový harmonogram a podrobný plánek dostihovky,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Mikuláš Zaremba Rally.

Pro větší přehled ke sledování průjezdů soutěžních vozů jsou určeny tři divácké tribuny, na které mají přístup všichni fanoušci slušovické rallyshow. „Mimo tyto tribuny je možno stát i na jiných místech okruhové erzety, ale vždy za páskou vytyčující bezpečný prostor pro diváky. Apelujeme tímto na všechny fanoušky, aby se chovali slušně a poslouchali pokyny pořadatelů. Pro vstup dovnitř okruhu bude možné využít pouze určené přechody. Nebezpečný příchod od servisní zóny spojený s přebíháním trati u Fagusu bude zcela uzavřen a přístup v této části bude možný pouze přes můstek od Renety,“ upřesnil Zdeněk Bělák, člen organizačního výboru.

V itineráři najdeme i klasický úsek Podhoran v délce 3,57 km se startem v Držkové a cílem nad Vlčkovou. Tato rychlostní zkouška se pojede dvakrát a jedná o známý technický úsek z barumky nebo Rallysprintu Kopná. Divácký přístup na tuto erzetu je obtížný a možný pouze pěšky.

Pořadatelé z Podkopné Lhoty jsou připraveni i na variantu, že těsně před soutěží napadne sníh, jako se tomu stalo v roce 2010 při druhém ročníku. „Počítáme i s variantou použití gum s hroty. Případné použití pneu s hroty na všech uzavřených rychlostních zkouškách mimo veřejné komunikace bude při souvislé vrstvě sněhu upřesněno v prováděcích ustanoveních,“ uvedl Josef Minařík.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist