www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 13 - Mikuláš Zaremba Rally Slušovice

Mikuláš Zaremba Rally Slušovice vyhrál Odložilík

8. prosince 2013 • 19:00

Letošní rallysprintový šampion Roman Odložilík vyhrál závěrečnou soutěž na našem území, tradiční Mikuláš Zaremba Rally, která nalezla i letos útočiště ve Slušovicích.

Roman Odložilík - Martin Tureček (Citroën Xsara WRC) - Mikuláš Zaremba Rally Slušovice 2013

Ani letos se mikulášskému klání nevyhnuly vrtochy počasí, kdy den před startem namrzla rychlostní zkouška Podhoran, aby se v sobotu stala skoro neprůjezdnou. Proto pořadatelé rozhodli, že se na ní bude moci jet na hrotech. Okruhová zkouška kolem dostihového závodiště ve Slušovicích se pak jela bez hrotů a i přes soustavné sněžení se jela téměř výhradně na směsi suchého a mokrého asfaltu.

Roman Odložilík přivezl opět do ČR mistrovský Citroën Xsara WRC a hlavně díky výkonům na okruhové zkoušce si vytvořil dostatečný náskok na čele, který na uklouzaném Podhoranu udržel, i když při druhém průjezdu měl namále, když vylétl z tratě těsně za letmým cílem.

Jeho největším soupeřem měl být Tomáš Kostka, který opět usedl do Fordu Fiesta RS WRC z dílen Wevers Sport a tentokrát byl navigován Lukášem Langmajerem. První rychlostní zkoušku sice vyhrál, to však již byl obtěžkán dvacetivteřinovou penalizací za pozdní příjezd na start. O mnoho lépe se mu nedařilo ani na druhém testu, ke čtvrtému času ve zkoušce přibylo dalších třicet vteřin penalizace. V servisu se pak posádka rozhodla odstoupit.

Druhý vůz Ford Fiesta RS WRC přivezl Jaroslav Melichárek. Slovenský pilot uvažuje v příští sezóně o startech ve WRC2 a tak si ve Slušovicích zkoušel speciál z dílen Martina Prokopa. Na okruhové zkoušce stačil nejužší špičce, naopak na Podhoranu skončil v propadlišti dějin.

A protože se nedařilo ani Jaromíru Tomaštíkovi, který odjel na první dostihovce i kvůli defektu o kolo méně, o zbylé místa na stupních vítězů bojovali Martin Březík, Jan Jelínek a Martin Koči. Posledně jmenovaný nakonec nedokázal využít většího restriktoru a i díky výletu do příkopy na druhém Podhoranu prohrál boj o stříbro s Martinem Březíkem, pro kterého je druhé místo absolutně nejlepším výsledkem v letošní sezóně. Na posledním testu se dokázal dostat na třetí místo Martin Koči, do té doby bronzového Jana Jelínka pak přeskočil i Antonín Tlusťák. V kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou vyhrál Jiří Plšek před Martinem Radou a Ondřejem Bisahou.

Konečné výsledky Mikuláš Zaremba Rally Slušovice

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist