www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Krkonoše - ZRUŠENO

Rally Krkonoše 2014 - Návrat ke kořenům

9. prosince 2013 • 08:00

Přesně v duchu nadpisu této tiskové zprávy by se měla v příštím roce nést Rally Krkonoše. Po rychlém vstupu mezi nejoblíbenější soutěže Mistrovství republiky ve sprintrally se závod v roce 2014 vrátí ke statutu volného podniku pod hlavičkou Federace Automobilového Sportu.

Petr Šimurda - Milan Dlouhý (Škoda 130 LR) - Rally Krkonoše 2013

Rally Krkonoše 2013 proběhla za mimořádných podmínek, kdy byl v celém kraji vyhlášen stav nouze. Vzhledem k tomu se pořadatelé museli vyrovnat s různými omezeními. Jelikož se nepodařilo najít žádný náhradní termín, o který bylo zažádáno, musela být soutěž uspořádána. Rádi bychom tímto ještě jednou poděkovali všem složkám Policie, dobrovolným hasičům a ostatním dobrovolníkům, kteří svým nasazením přispěli k tomu, že soutěž proběhla. Bohužel ani toto úsilí nepomohlo k tomu, aby byl závod v roce 2014 zařazen do některého ze šampionátů.

V pořadatelském sboru je naštěstí stále dostatek těch, kdo si pamatují první ročník Rally Krkonoše. Na konci ledna 2007 se den po hrozivém orkánu Kyryl sešlo v Trutnově 22 posádek ostrých závodních vozů a k tomu 10 dvojic v jízdě pravidelnosti. Mokro ještě zvyšovalo náročnost čtyř rychlostních zkoušek situovaných v okolí města. Byl to takový malý rodinný závod s přátelskou atmosférou.

Příjemné prostředí a podmínky pro posádky i činovníky se organizátoři snažili udržovat stejně jako vysokou sportovní hodnotu rychlostních zkoušek. Obojí zůstane zachováno také v případě, že se soutěž vrátí k volnému podniku. Pro zajištění soutěže sice budou platit stejné bezpečnostní předpisy, trasa však bude kratší a startovní pole menší. V jaké sestavě se pořadatelé v létě 2014 v okolí Vrchlabí sejdou, se začalo rozhodovat na poradě Organizačního výboru den po Mikuláši.

Poté už budou v rovnici pro Rally Krkonoše 2014 chybět pouze dvě neznámé. Zájem o volný podnik nezapočítávaný do žádného z vypsaných šampionátů a finanční zajištění soutěže po výpadku značné části příjmů ze startovného. Věříme však, že se vše podaří v dostatečném předstihu zajistit tak, abychom se v létě 2014 mohli znovu sejít na startu ve Vrchlabí!

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.12.2013 20:13
Mara
Nevymlouvejte se pořád na povodně. Letošní ročník byl velký propadák a povodně jsou jenom výmluva.
toplist