www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Rally Sweden

Ott Tänak a Jari Ketomaa se vrací do mistrovství světa

19. prosince 2013 • 20:00

Estonský mladík Ott Tänak patřil před sezónou 2012 k možným kometám mistrovství světa, náročný úkol na něj kladený však byl nad jeho síly. Po jednoroční pauze se rodák z Kärla Parish vrací do MS.

Drive DMack World Rally Team

Na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že bude v nadcházející sezóně startovat na dvanácti soutěžích mistrovství světa s vozy značky Ford. Společně s finským pilotem Jari Ketomou budou členy nově založeného týmu Drive Dmack World Rally Team.

„Je to pro mě jedinečná příležitost vrátit se do mistrovství světa. Náš program obsahuje 12 závodů, což nám dodá dostatek příležitostí dostat se opět na naši původní rychlost a dokázat, že patříme mezi nejlepší posádky v MS. Naší prioritou je WRC2, kde chceme bojovat o nejvyšší příčky,“ prozradil Ott Tänak.

Ten bude v roce 2014 startovat se spolujezdcem Raigo Mölderem. Na devíti soutěžích by se měl představit za volantem Fordu Fiesta R5 (z toho sedmkrát v rámci WRC2), premiéra by měla nastat v Mexiku. Zbývající tři závody, konkrétně Švédsko, Portugalsko a Itálii, pak odjede se speciálem Ford Fiesta RS WRC. „Kromě toho bych se rád představil i na domácích tratích, konkrétně na evropské Rally Estonia a Rally Saaremaa,“ dodal Tänak.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist