www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Rally Sweden

Fotogalerie z Rally Sweden od André Lavadinha

foto

12. února 2014 • 14:30

Druhým závodem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Sweden. Na sever Evropy vyrazil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a přestože letos nepanovalo ideální zimní počasí, i tak se bylo nač dívat, jak ostatně můžete posoudit z jeho fotografií.

žádný příspěvek celý článek »

Švédský bronz pro Madse Østberga

foto

10. února 2014 • 14:00

Mads Østberg a Jonas Andersson vyrovnali umístění posádky Kris Meeke a Paul Nagle z Monte Carla a na Rally Švédsko dojeli rovněž třetí. Při svém vůbec prvním startu na sněhu dokončil Kris Meeke rally na bodovaném místě, Khalid Al Qassimi a Chris Patterson dojeli na šestnácté pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Švédskou rally Martin Prokop nedokončil

foto

9. února 2014 • 12:00

Jak pro Martina Prokopa s Janem Tománkem Rally Sweden začala, tak také skončila - autem v příkopu. Zatímco ve čtvrtek ráno se za pomoci diváků u trati dokázali ještě vrátit do závodu a během páteční etapy se prokousat zpět alespoň na čtrnácté místo, dnes v druhé etapě odpolední sekce již podobně štěstí neměli.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál Rally Sweden

foto

8. února 2014 • 16:20

Volkswageny byly ve Švédsku nedostižné. O kompletní stupně vítězů připravil německý tým svou jezdeckou chybou úřadující světový šampion Sébastien Ogier. Vítězem téměř sněhové soutěže se stal Jari-Matti Latvala před Andreasem Mikkelsenem, na stupně vítězů je doprovodil norský pilot Mads Ostberg.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop v polovině Rally Sweden

foto

8. února 2014 • 08:50

Obnovená posádka Martin Prokop a Jan Tománek má za sebou více než polovinu ostrých kilometrů letošní švédské rally. Zatímco ve středu večer se před televizními kamerami odjela jen jediná krátká rychlostní zkouška, ve čtvrtek a v pátek se již naplno závodilo od rána do večera.

žádný příspěvek celý článek »

Švédský shakedown pro Östberga

foto

5. února 2014 • 15:55

Norský jezdec Mads Östberg vyhrál shakedown před startem Rally Sweden 2014. Dvojka továrního týmu Citroën porazila o čtyři desetiny J.M. Latvalu na Volkswagenu a o osm desetin týmového kolegu Krise Meeka. Ten se postaral o přerušení testovacích jízd, když hned v druhém průjezdu poslal své WRC mimo trať a poškodil při tom zavěšení pravého předního kola. Svůj nejrychlejší čas zajel hned po opravě v servisu.

žádný příspěvek celý článek »

Sport 5 nabídne tři přímé přenosy ze Švédské rally

foto

5. února 2014 • 13:30

Již ve středu 5. února startuje diváckou zkouškou 62. ročník Švédské rally. Téměř dvoukilometrový úsek z dostihového závodiště z Karlstadu vám televize Sport 5 nabídne v přímém přenosu.

příspěvků: 1 celý článek »

Výhoda domácího prostředí pro Madse Ostberga a Jonase Anderssona

foto

5. února 2014 • 09:00

Tratě Rally Švédsko vedou po obou stranách hranice mezi Švédskem a Norskem. Norského pilota Madse Ostberga a jeho spolujezdce, Švéda Jonase Anderssona, proto čeká nezvyklá soutěž - oba budou závodit v jednom termínu doma. Druhý vůz Citroën DS3 WRC týmu Citroën Total Abu Dhabí World Rally Teamu povedou Kris Meeke a Paul Nagle.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

14. ledna 2014 • 16:00

Jen pár hodin před startem úvodního podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích zveřejnili organizátoři Rally Sweden seznam přihlášených posádek na svůj podnik. Mezi 44 přihlášenými můžeme po Monte nalézt už druhé Porsche v rámci třídy RGT.

žádný příspěvek celý článek »

Ott Tänak a Jari Ketomaa se vrací do mistrovství světa

foto

19. prosince 2013 • 20:00

Estonský mladík Ott Tänak patřil před sezónou 2012 k možným kometám mistrovství světa, náročný úkol na něj kladený však byl nad jeho síly. Po jednoroční pauze se rodák z Kärla Parish vrací do MS.

žádný příspěvek celý článek »

toplist