www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Int. Jänner Rallye (MMČR+ME)

Václav Pech zahájí novou sezónu s Mini v Rakousku

2. ledna 2014 • 20:00

Úřadující mistr České republiky v rally za rok 2013 Václav Pech si se svým spolujezdcem Petrem Uhlem příliš neužili oslav příchodu nového roku, neboť již 1. ledna je čekali seznamovací jízdy na zahajovací soutěž sezony 2014, kde se budou v barvách EuroOil - invelt teamu pokoušet o obhajobu mistrovského titulu.

Václav Pech - Petr Uhel, Mini S2000 - Janner Rallye 2013

„Rakouská Jänner Rallye startuje již 3. ledna a příprava Miníka probíhala i přes vánoční svátky. Do poslední chvíle, jsme čekali s nastavováním podvozku, abychom testovali v co nejpodobnějších povětrnostních podmínkách. Ale sníh nenapadl a trochu se obávám podobně těžkých podmínek jako v loňském roce. To napadl sníh noc před startem a celou soutěž pak doprovázelo proměnlivé počasí s deštěm a sněhem, prostě to nejhorší co si nikdo nepřejeme,“ říká Václav Pech před startem rakouské Jänner Rallye, která je zároveň prvním závodem našeho mistrovství, ale také ještě úvodní soutěží FIA mistrovství Evropy.

Právě zařazení do evropského šampionátu znamená velké množství kvalitních posádek v čele s ex-pilotem formule 1 Robertem Kubicou, mistrem Rakouska Raimundem Baumschlagerem a mistrem Polska Kajetanem Kajetanowiczem, ale i jednu podstatnou novinku v pravidlech.

„Poprvé pojedeme shakedown na výsledek a podle umístění si budeme moci zvolit startovní pozici do závodu. Ta je zde důležitější, než kdekoliv jinde, právě kvůli množství vytahaného bláta a nečistot na cestu každým dalším vozem nebo naopak neprojetou stopou v případě čerstvého sněhu. Věříme, že nás do Rakouska přijede opět podpořit velké množství českých fanoušků, kteří zde jsou rozhodně ti nejaktivnější a nerozlučně patří k atmosféře této rally,“ doplňuje Václav Pech.

Jänner Rallye odstartuje v pátek 3.1. 2014 shakedownem v 10:30 v příhraničním Freistadtu a cíl je naplánovaný na neděli 5. 1. v 17:30 hodin. Posádky čeká 18 rychlostních zkoušek a trať dlouhá 824 km. EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky k návštěvě tohoto prvního závodu sezony.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist