www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Monte Carlo RZ 13, 14, 15 - Grönholm kontroluje vedení

22. ledna 2006 • 09:00

Sébastien Loeb se již dokázal posunout před Manfreda Stohla a má před sebou již jedinou překážku, aby získal druhé místo. Tou je Toni Gardmeister s vozem Peugeot 307 WRC. Fin má na Francouze k dobru jen necelých patnáct vteřin.

Marcus Grönholm se nechal již před startem dnešní etapy slyšet, že se nebude nikam hnát a jen si pohlídá nejbližší protivníky. Na páté pozici je Stéphane Sarrazin, který tak oplácí týmu Subaru důvěru a jede pro důležité body do MS FIA značek.

Šestý je celkem překvapivě Australan Chris Atkinson, který však může bodovat pouze do MS FIA jezdců. Za tým byli totiž do soutěže nominování Petter Solberg (odstoupil již v pátek) a Sarrazin.

Velkou smůlu měl v patnáctém testu Gilles Panizzi, který ztratil přes tři minuty a propadl se až na desátou příčku. Zatím není jasné, zda je na vině technická závada, nebo Gillesova chyba.

Jan Kopecký zajíždí konstantně vyrovnané časy a patří mu dvanáctá pozice. Dobře si počíná také Prokop s Tománkem, kterým patří již 21. pozice a chvojka je na celkovém 31. místě.

Andreas Aigner je se druhou Fabií WRC na třináctém místě. Jeho mise se však blíží ke zdárnému konci, jelikož mladý Rakušan chtěl Rallye Monte Carlo především dokončit a získat maximum zkušeností a poznatků.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist